fredag 9 september 2016

Svamp/bär träff i stugan.

Nästan varje år, har vi haft en svamp/bär träff i vår stuga, med våra vänner, som har husbil. Även i år blev vi några stycken, som strövade runt i skogen på jakt efter svamp och lingon. Lingon fanns det tyvärr inte i någon större mängd, men svamp fanns det gott om både ätlig och oätlig.


Givetvis fick jag, som är orm-rädd, syn på en huggorm som låg och solade på en sten. Som tur var så var det några meter mellan oss och efter att ha fotat den så skyndade jag snabbt iväg.


Maggis och Ulla kollar vad de hittat.


Efter skogsturen var det dags för rensning av svampen.


Det blev en hel del av de gula svamparna.


Vi hade även en liten svampkurs på de 4-5 vanligaste av andra ätliga svampsorter t ex  Karl-Johan, Björksopp, citrongul slemskivling och några kremlor, för de som oftast bara plockar kantareller. Det blev sedan en god svampsås till våra grillade köttbitar, som vi avnjöt ute i sensommarvärmen, hela +19 gr klockan åtta på kvällen. 


Vädret kunde inte ha varit bättre och vi satt ute så länge det gick innan fukten började smyga sig på. Myggor och knott höll sig på avstånd.


Då gick vi in och eldade en brasa i den öppna spisen. 
Marschaller och ljus lyste sedan upp mörkret.


Tänk att det är så varmt som + 23 gr på dagen och vi är inne i september.....hoppas det fortsätter några dagar till.
Nu väntar ett besök på Elmia. :))

8 kommentarer:

 1. Härligt med så mycket kantareller (och annan svamp)! Åh, så ni kommer till Elmia idag? Hojta om ni ser oss! Vi har ett bord i entre syd. Vi är inte där hela tiden, men försöker vara där så mycket vi hinner! :)

  SvaraRadera
 2. Ser trevligt ut - lite avundsjuk är jag allt :) Här finns ingen svamp alls! Idag blir det svamputflykt med Ekoturens buss ... efter rekning av vår vanliga svampskog, där det är totalt tomt så blir det Fjällmossen uppe i Kolmården. Bara att hoppas att det finns lite där.
  Ha det så trevligt på Elmia - det är jag inte avis på :)

  SvaraRadera
 3. Rätt så mycket avundsjuk är jag, ser så mysigt ut, allt utom ormen... I våra trakter är det ont om svamp men i nästa vecka tar vi en tur med husbilen till skogarna runt Malingsbo, Kloten och Ludvika. Kanske har vi bättre tur där...

  SvaraRadera
 4. Freedom:Vi har redan varit där och det blev bara en snabb visit :))

  Anki: Tråkigt att ni inte fått något regn, så svamparna har kommit upp. Nästa år får ni ta och göra en svamputflykt åt vårat håll. :))

  Barbro: Jag avskyr ormar men kunde inte låta bli att fota den. Lycka till på er svamptur, håller tummarna :))

  SvaraRadera
 5. Tack snälla Maggan och Ingemar för att vi fick följa med även i år, alltid lika trevligt. Det blev ju trots allt lite svamp att frysa in och ta med till Spanien. Kram!

  SvaraRadera
 6. Om ormar tycker jag inte.
  Kanske därför jag inte plockar i skogen.

  SvaraRadera
 7. Fina bilder och jag fick en enorm längtan efter smörstekt svamp på en macka.

  SvaraRadera
 8. Tack för en trevlig dag. Jag fick lära mej mycke om svamp, så nu har jag köpt en svampbok. Ska läsa på under vintern, o hoppas på att det finns svamp nästa år.

  SvaraRadera