torsdag 15 september 2016

Värmebölja

När hade vi en så här härlig avslutning på sommaren, som nu i mitten på september? Nu är man en glad pensionär, som slipper åka till jobbet. :)) Gårdagens temperatur var + 29 gr och eftersom vi skulle vara banvakt till lille Noel, så passade vi på att ta en tur med flotten.
Noel njöt....både av att sitta i farfars knä och av fikat vi hade med.Vi kör förbi de nya båthusen.....här låg tidigare Ingemars jobb.....Ulricehamns Båtbyggeri....nu bor sonen med familj i ett av husen.


Idag är det lika varmt, men vi har ägnat oss åt lite fix med husbilen och även med släpkärran, som ska in på besiktning. Jag har mest förberett och lagat mat till helgen, samt målat skåpluckorna till stugan. 
Nu faller äpplena, även vinterfrukten, kan det bero på värmen mån tro? Därför kokas det äppelmos varje dag. Det är nog första gången på väldigt många år, som vi har så här mycket äpplen och de är inte maskstungna heller.


Fram emot eftermiddagen var vi ordentligt svettiga och nu passade vi på att ta oss ett dopp. Det är lågt vatten i sjön och Ingemar kan gå ganska långt ut innan han doppar sig. 


Jag är förstås inte sen med att följa efter honom ut i vattnet :))


Riktigt skönt var det :) 
Fast det har ju faktiskt varit varmt även tidigare år, t ex  
september 1975 då kunde Stehag, som ligger lite söder om Höör mäta upp + 29,1 C fast det var ju 14 dagar tidigare än i år och nere i Skåne.


I Jönköping har man mätt upp den varmaste septemberdagen på 60 år.
Undrar vilken ort som kommer att komma in på lista i år ?
Ha det gott!!

7 kommentarer:

 1. Hörde att ni haft det så varmt. Så härlig höst kan man säga. Vintern är nog lång. Ha det gott Kram

  SvaraRadera
 2. Härligt med fina höstar och det tycks ni verkligen ha där hemma nu, njut.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Grattis! 🌹 Ser också fram emot pensionen 😂 bara 16 år kvar 😢 Njut!

  SvaraRadera
 4. Ett makalöst badväder vi har, i mitten av september!

  SvaraRadera
 5. Verkligen fantastisk september i år! Vi har ju inga äpplen på båten, men jag har fått från min mammas träd. Det har blivit äpple i den vanliga grönsalladen och stekta äpplen till glass ;)

  SvaraRadera