torsdag 8 september 2016

Trollskogen i Gamleby

Nu fortsätter vi på våra äventyr......
Jag hade sett det här stora trollet från vägen och ville åka och fota den. Jag fick då, via ett telefonsamtal, veta att det, bara ca 500 m från där vi stod vid båthamnen, fanns den sevärda Trollparken Garpes vänner byggd av konstnären Jerzy Przybyl alias Jan Pol.  


Den måste vi ju bara ta oss en titt på. Uppgången finns till vänster om trollet och det är en ganska brant stig som slingrar sig uppåt.
Här behövs bra skor och bra kondition.


Efter att ha passerat några serpentinkurvor och pustat ut på lämpligt uppsatta parkbänkar, började trollfigurerna, som är hämtade ur trollsagor och sägner dyka upp. De fanns i olika storlekar från ca halvmetern till flera meter höga.
  De är placerade både högt och lågt, ensamma eller i grupp. Vart man än ser så finns det någon figur.... med härliga ansiktsuttryck :))


Det är inte lämpligt att dra barnvagn här och vi har fullt upp med att ta oss fram på stigarna och ibland behövs det vila....då finns det stockar, lämpligt placerade.
Till slut når vi toppen på berget och har sett ca 80 troll, vättar, älvor, tomtar mm...Många bilder blev det, men här visar jag bara ett fåtal av dem.  Man kan också skriva i gästboken....vilket vi naturligtvis gjorde :))


Utsikten var fin och värt promenaden.
  

Sista tomten spanar ut och vi fortsätter stigen ner för att komma till husbilen. 
GPS N57 54 17  O16 24 41
Den här trollparken kan vi verkligen rekommendera ett besök på.

Nu var det dags att fortsätta tillbaka hem.....det finns ju de som ska upp och jobba på måndagsmorgonen. :))
Vi kör nu väg 35 mot Horn och stannar till vid en badplats för lite sen lunch. 
GPS N57 54  O16 O16 00 29Dagens goda gärning .....gjorde Ingemar och Thomas, när de fick rycka in och hjälpa till att få upp båten på trailern. Pappan med två döttrar hade provat fiskelyckan , men några napp hade det inte blivit. 


Vi fortsätter till Horn där vi tankar billig diesel för 12,06 kr/L kör sedan vidare mot Gullringen och på småvägar till Ydrefors och vidare mot Svinhult. Ibland är vi högt upp och har milsvid utsikt över Småländska skogarna och branta backar ner.


Vi kommer fram vid Ingatorp vid väg 40. 


Passerar Nässjö och Jönköping. 


För att vid 18 tiden vara på hemmaplan igen.


Så här har vi åkt....och vi har haft en fantastisk fin helgtur, med fint väder och roliga upplevelser.9 kommentarer:

 1. Vad mysigt med trollskog! Dit hade jag gärna promenerat. Vi passerade där för bara nån vecka sedan, synd man inte visste detta då. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi visste inte heller om trollparken, alltid kul att träffa på nya sevärdheter :) Ni får ta den turen en annan gång :) Kram

   Radera
 2. Svar
  1. Ja visst finns det, gäller bara att hitta till dem också :)

   Radera
 3. Så roligt med alla trollen Är dom gjorda i lera betong?
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Någon sorts fiberbetong tror jag, men de var ihåliga.

   Radera
  2. Någon sorts fiberbetong tror jag, men de var ihåliga.

   Radera
 4. Vilken trevlig tur. Den Trollparken hade vi ingen aning om, fast att vi bor förhållandevis nära. Dit kommer vi definitivt att åka. Tack för tipset.

  SvaraRadera
 5. Vilken trevlig helg ni haft, trollparken får vi oxå undersöka.
  ha det gott
  Kram

  SvaraRadera