måndag 28 september 2020

Det blev Östergötland

Då var det dags för en minitur igen, mot okänt mål. Enligt väderprognosen skulle det bli riktigt bra väder och vi valde att åka mot Jönköping till att börja med. Tyvärr så var det dimmigt och "lågt i tak" som man säger, men det skulle ju bli bättre under dagen. Vi kör E4 mot Linköping och gör ett fikastopp i Ödeshög. Fortsätter mot Linköping och tar av mot Ljungsbro.


Lite av solen fick vi se, men endast en kort stund, sen blev det molnigt igen.


Här skulle vi svänga av mot Hällestad. Kör förbi den fina golfbanan Vreta Kloster och det var många som passade på att spela golf, trots att det var ganska mulet. Kanske bra golfväder ändå.


Vi hade siktat in oss på en parkering vid sjön Amten. Vägen vi kört in på blev grusväg och när vi kom fram till vårt första mål, så stod där redan en husbil och flera personbilar. 
Fina svampskogar runt omkring och vi blev så sugna på att få plocka svamp, men vi har nog aldrig mött så många personbilar och sett så många parkerade bilar, som efter den här grusvägen.....alla svampletare, med korgar och plastpåsar med svamp.
Vi fortsatte vägen fram i hopp om att kanske kunna hitta en plats att stanna på, men tyvärr så fick vi fortsätta mot Hällestad och senare mot Finspång. Svampen får vi plocka någon annan stans.Nu var vi tvungna att leta upp en ny plats för övernattning, klockan hade hunnit bli 17.00 och numera blir det ju mörkt redan vid 19.30. Och valet föll på en badplats vid Igeltorpsvägen, lite norr om Finspång.
N58 45 40 E015 48 52


Normalt på sommaren, går det inte att stå här pga alla badgästers bilar, men nu på hösten så blev vi själva här. En fin badplats.
Någon sol (som de lovat) blev det inte, men vi kunde ändå sitta ute, men väl påpälsade, med både vantar mössor och varma jackor. 😀


I morgon fortsätter vi mot nya spännande platser.


5 kommentarer:

 1. Då var ni inte så långt från oss :) Ha en fortsatt trevlig tur!

  SvaraRadera
 2. Stämmer koordinaterna? Vi hamnar en bit från Berg då vi slår in dem....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo koordinaterna går till Igeltorpsvägen lite norr om Finspång.

   Radera
 3. Vilken härlig tur, men kan tänka mig att mössa och vantar behövs fram på kvällen.

  SvaraRadera