onsdag 2 september 2020

Skogstur med barnbarnen.

 Nu  har det gått 2 veckor sedan jag sist skrev ( Ingemars 75 årsdag). Dagarna springer iväg och vi har varit ut och klippt gräs och städat i stugan. I söndags ringde Tomas och undrade om vi ville med och plocka lingon. Visserligen har vi en hel del i frysen, men lite extra skadar ju inte. 

Plockade snabbt ihop fika, hinkar och bärplockare. Stället vi ska till ligger ca 20 minuter hemifrån, men det är in på lite otillgängliga skogsvägar, som Tomas har hittat, så vi följde honom.

Tur vi inte hade husbilen! 😱

Hittade plats att parkera och sedan var det dags att ta sig något 100 tal meter in i skogen.....och där lyste det rött! Inte bara av kepsar och plockare....nä massor av lingon.

Med i skogen, för första gången, var även Alvin 3 månader. Mycket nytt och spännande att titta på. Det ska börjas i tid.....om det ska bli skogskillar av dessa två, precis som pappa. Noel är jätteduktig på att plocka lingon och fyllde sin plockare full. Han är även en duktig svampplockare, men så har han varit med pappa i skogen ända sedan han kunde sitta.


Man blir allt lite fikasugen när man får så mycket härlig frisk luft....och det smakade bra med saft och bullar, kaffe för farmor och farfar.


Hela 10 L lingon fick vi med oss hem och det tog inte mer än 45 minuter att fylla hinken. På kvällen var det dags för rensning och när det var klart kunde vi fylla påsarna med 8,5 L rensade lingon.


Det finns massor av lingon i skogen så bara ut och plocka.
Jag passade på att rensa kantarellerna vi plockade i stugan, ca 2 L fick vi med oss hem. Nu blir det svamppaj !


Nog känns det att hösten är på väg. Kallt på nätterna, men härlig sol på dagarna. Hoppas frosten håller sig borta ett tag till så vi kan njuta av Fuchsians blomsterprakt. 



Hela veckan har vi kunnat äta vår frukost på balkongen. Och än så länge kan jag plocka smultron till min yougert.


4 kommentarer:

  1. Hösten är en härlig tid när vädret är så här. Vi hoppas få med oss lite lingon hem från Dalarna eller Värmland annars får vi ge oss ut när vi kommer hem! Kul att plocka när det finns så mycket och mysigt för er med sällskap av barn och barnbarn.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja trots att vi har lingon i frysen, så är det ju kul att plocka dem ändå. September en härlig tid.

      Radera
  2. åh så sugen jag blir.......tänk att det är ett helt år sen vi var där. Kanske sista gången jag var hemma, benen vill inte längre

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det där med benen känner jag igen. Konstigt nog gick det bra de första 30 minuterna, men sedan kände jag av ben och höfter. Så skönt ute i skogen och solen lyste.

      Radera