lördag 5 september 2020

Torpet sålt

 


Nu är vi inte längre ägare till Platsen som torpet heter. Efter 43 år i vår ägo har torpet nu fått nya ägare i ett ungt par.Så här såg det ut när vi tog över 1977

Det kommer att kännas lite konstigt att inte åka dit ut längre, men de sista åren var vi ju bara ut och klippte gräset, plockade svamp och lingon och hade lite fester för vänner.


Utsikten från torpet är en stor äng, kortet från 1977

Vi kommer att ha med oss många fina minnen där ifrån. Glömmer aldrig den första kräftskivan vi hade där hösten 1977. Det blev som vanligt när man har fest, en del dricka och på morgonen frågade en av deltagarna vart sjön, som han såg på natten, hade tagit vägen? Till saken hör att under hösten så är det ju lite kyligare under natten och då kan det ligga dimma över ängen. Det var den dimman han såg och i mörkret trodde han det var en sjö. Visst hade vi önskat att där var en sjö, men vi har kunnat bada vid Lacksjön lite längre bort.


Vi har plockat massor av svamp i skogen runt omkring och har även haft svampträff med husbilsfolk.Ladugården tillhörde inte oss, men vi får låna planen framför till parkering när vi varit många och det har vi ofta varit. Och som synes så har svampskörden oftast varit god.


Nu får vi leva på minnena vi har......tur är att man har bloggen att gå tillbaka till och leta i. Sista kräftskivan var med husbilskompisar.


Enda stället vi kunde njuta av en sprakande brasa. 😥

Nu får vi hoppas att de nya ägarna kommer att trivas lika bra som vi.5 kommentarer:

 1. Många fina minnen som ni har därifrån! Nu får ni samla minnen från andra ställen!

  SvaraRadera
 2. Tack för alla trevliga och roliga minnen vi har från våra träffar i torpet. Vad det gäller eld får ni komma hem till oss, elda och grilla ute och inne. Tack för alla dessa år som vi har fått tillbringat med er på torpet. Kram

  SvaraRadera
 3. Så fina minnen ni får gömma i hjärtat. Nu får ni andra fina minnen med nära och kära, både hemomkring och långt borta. Ha det riktigt gott!

  SvaraRadera
 4. Även om det känns konstigt att inte ha torpet kvar så är det roligt att ni fått det sålt till ett yngre par. Kanske dom också få sådana fina minnen som ni har skaffat er under alla dessa år.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Oj vad mycket kantareller! Sååå gott! Vi har bara "plockat" på ICA, men det var gott det med ;)

  SvaraRadera