onsdag 30 september 2020

Choklad, klosterbesök och elproblem.

 Vaknade till en grå och dimmig morgon. Var är den utlovade solen?

Vi kom på att vi hade åkt förbi Cloettas fabrik i Ljungsbro, men då var där inte öppet. Idag måndag hoppades vi på att ha bättre tur.

 
Många små fina stugor gömmer sig mellan träden.


Vid Lotorp ligger alla flottar förankrade vid land, sida vid sida. Om det är privata flottar eller för uthyrning, gick inte att få någon klarhet i. Många var de i alla fall.


Vi fortsatte ner mot Ljungsbro och Cloetta, men valde en annan väg den här gången. Letade oss fram till fabriken och hittade butiken.


Mycket choklad som följde med hem. Kan vara bra att ha i gömmorna i fall barnbarnen kommer på besök, dessutom lite billigare än uti butikerna hemma.


Sedan fortsatte vi till Vreta Kloster, lite kulturella måste vi ju vara.
Dessutom hade ingen av oss varit här tidigare.


Ingemar som hade svårt för att gå (problem med ischias) fick sätta sig i bänken.


Vi andra vandrade runt och besökte även museet en trappa upp. Fantastisk byggnad med historia. Mer om den kan du läsa på Wikipedia.


Otroligt vackert vildvin i höstens färger,


Efter besöket i Vreta bar det iväg norr ut. Vi stannade till vid Hammarsundets trafikplats för här kunde man tömma sin toa och det var vi i behov av.
N58 48 42 E14 56 17


Strax innan Askersund blev det stopp pga vägarbeten. En följebil kom och några bilar hakade på när det var grönt ljus, men rätt som det var slog det om till rött och de två bilarna framför oss stannade. Vi hade väl stått så några minuter när en lastbil kommer körande och tutar att vi skulle haka på??? Vi gjorde så, men det kändes inte bra att åka på vänster sida mot mötande!!! Men tydligen var det OK för vi kom ifatt kön och kunde fortsätta vår färd mot en ny nattplats.


Från att ha åkt från Östergötland, sen genom en del av Närke och så var vi i Västergötland igen. 


Vi hade på Park4night hittat en ny plats att övernatta på vid Kvarnsjön.  Regnet hängde i luften, men det hindrade oss inte från att sitta ute en stund på kvällen. Samtidigt märkte vi att elen tog slut så fort och kylskåpet hade åter igen slutat att kyla. Dags att införskaffa nya batterier snart. Fick plocka över en del mat och glass hos kompisarna.


Redan när vi kom såg vi att en liten skåpbil hade parkerat intill och den var tysk. En ensam tjej/kvinna var ägaren och sov i sin lilla bil. Vet inte om jag skulle vilja åka ut ensam och fricampa, särskilt inte nu, när mörkret kommer fort.



Platsen är säkert fin på sommaren, med möjligheter till att grilla och det fanns både bord och bänkar samt en brygga. För oss var den helt ok och vi fick plats med båda bilarna.
N58 40 27 E14 31 53


Här är vägen vi åkt idag.


I morgon onsdag blir det ett besök på Biltema och kanske hos en husbilsförsäljare också. Mer om det i nästa inlägg.








4 kommentarer:

  1. Härlig resa! Hälsa Annica och Thomas dom vet vem jag är😉
    Ha en fortsatt härlig resa.
    Marita och Krister Ulricehamn

    SvaraRadera
  2. Djuren var vår badsjö i många år, då jag bodde i Finspång. En trevlig tur ni gjort i vårt vackra Östergötland.

    SvaraRadera
    Svar
    1. I Finspångs trakter har jag inte varit på ca 65 år, så det var verkligen trevligt. Jag gillar Östergötland och är ju en före detta Norrköpingsbo. 😂

      Radera
  3. Igenkänning på detta! Cloetta och Vreta kloster besökte vi i somras. Trevligt! :)

    SvaraRadera