torsdag 1 oktober 2020

Nya batterier, Hjo och Hökensås och kylskåpsproblem.

Regn hade vi under natten och eftersom vi hade så dåliga batterier bestämde vi att vi kör till Biltema i Skövde och köper nya batterier.


Nu hade äntligen den efterlängtade solen börjat titta fram. Det blev 2 nya batterier, men de behövde laddas upp så det får vänta tills vi kommer hem. 


Vi blev sugna på rökt fisk och nu kör vi mot Hjo den fina Trästaden.


Tidigare har vi stannat på ställplatsen mitt emot hamnen bakom parken, men nu när vi kom, var dar fullt av småbilar, så vi fick parkera på gatan. Nu hade vi inte tänkt stanna för natten utan bara köpa med oss rökt fisk.


Det blev rökt Regnbåge för 259 kr/kg och lite romsås till det. 


Vi följer vägen söder ut efter stranden och alla fina små trähus.


Och fin utsikt mot Vättern har de.


Nu har vi siktat in oss på Hökensås och en plats där. Vi åker förbi fina svampmarker, men som vanligt finns det sällan någon plats att parkera 2 husbilar på. Björkarnas löv har blivit gula, så det kanske inte är så lätt att hitta kantareller heller. 


Precis när vi ska svänga av vägen, för att köra grusvägen, dundrar det till så både Ingemar och jag trodde vi hade kört på något, men det var (som tur var) ett flygplan, som flög lågt över oss och höll på att skrämma livet ur oss.


Hökensås har många fina små sjöar att fiska i, med fiskekort så klart. Det finns 2 campingar i området. Den ena är First Camp den andra är Hökensås camping och stugby.  





Fina rastplatser. Att vi kör på en ås känns och märks tydligt.


Väldigt vackert här i skogen på Hökensås.


Vi kommer fram till den tänkta platsen, men där var fullt av småbilar till de som fiskade.
 

Vi hade strax innan åkt förbi en grusparkering och nu körde vi upp till den. Här står vi bra för natten. 
N58 02 52 E14 04 46


Massor av lingon. Jag plockade 3 L och Ingemar kunde inte, trots att han hade ont, låta bli att fylla en bärplockare. Fast det tog ju bara 8 minuter, så var den full. 😄


Jag passade på att rensa bären, när vi nu kunde sitta ute i den nedgående solen, men kylan började kännas.


På kvällen bjöd Annica och Thomas på grillat. Sov gott gjorde jag, men Ingemar hade problem med sitt ben, som värkte. Vi får nog söka en Naprapat när vi kommer hem. 

Från Bredsjön och Hökensås for vi till Stentorp och Stenstorps husvagnsservice. 
Vi hade ju problem med vårt kylskåp igen. Vi hade hört bara goda ord om den här firman, när det gällde kylskåp. I väntan på att han skulle ha tid att kolla vårt kylskåp, passade vi på att äta lunch och naturligtvis blev det rökt fisk.



Han hittade felet direkt, ett rör som går in i munstycket. När han plockade isär det, så kunde han tömma ut en hel del rostflagor. I det här röret kan de börja rosta på insidan (när de blir gamla) och då lossnar de och följer med gasolen ut....och då blir det stopp i munstycket. 

Han rensade och sprutade in något, för mig okänt, medel och lovade att vi inte skulle ha några mer problem. Vi får väl se om han har rätt...om inte så återkommer vi. Kostnad 400 kr och vi hade kanske inte behövt att byta brännare och munstycke. 😕



Så här har vår resa sett ut den här gången. Vättern runt kan man nog säga.

12 kommentarer:

  1. Går det att stå över natten på Hökensås, är det inte naturreservat?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Enligt vad vi vet så ska det finnas en skylt som säger vad som gäller t ex att övernattning är förbjudet, någon sådan skylt såg vi inte till någonstans. Efteråt har jag kollat och då ska man inte få stå där mellan kl 22.00 -04.00 Men det visste vi inte då. Tyckte vi hade hittat en perfekt plats utan att störa i naturen. Och vi lämnade inget efter oss eller eldade.

      Radera
    2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
  2. Fina Hjo och Hökensås! Där på verkstaden i Stenstorp lämnade vi in vår förra bil i våras då värmen bara lagt av i förra bilen och Lars testat allt på hemmaplan. Han tyckte knappt det var något fel, hur som helst fungerade hans handpåläggning och bara några 100-lappar kostade det! Nu hoppas vi att det var sista kapitlet i kylskåpshistorien

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det hoppas verkligen vi också. Lång tid har det tagit, nästan hela sommaren, kanske hade vi inte behövt byta brännare och en massa krångel om vi hade åkt dit direkt. Man lär sig med tiden.

      Radera
  3. Det där med kylskåp är en historia för sig eller hur. Bra att ni har fått ordning på det nu. Vi väntar fortfarande på att den "svarta lådan" ska komma till Sverige, väntan är nu inne på sin 8:e vecka!
    Fin resa ni gjort.

    SvaraRadera
  4. Ok, funkar ert kylskåp nu efter detta? Vi har inte haft tid att göra något åt vårt ännu, men vi behöver göra det framöver.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi hoppas att det ska funka nu, men har inte hunnit testa fullt ut ännu.

      Radera
  5. Hej, jag tror inte ni var på Eriksson i Stenstorp, utan på Stenstorps husvagnsservice vilka jag rekommenderat till er tidigare. Utsidan är väl sådär, men kunskapen är stor hos far och son. Hoppas felet lagats, och ni fick en trevlig pratstund.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det stämmer bra att det var Stenstorps Husvagnsservice, men jag trodde det var Erikssons som var ägare. Ja det var ett bra tips och trevlig var han som fixade det.

      Radera
  6. För ordnings skull kanske du ska ändra texten för andra som söker hjälp. Såg det var någon i kommentarer.

    SvaraRadera