onsdag 14 oktober 2020

Flyttfåglar

 Nu vill jag göra som fåglarna....dra mot söderns värme. Igår var det  soligt och riktigt skönt ute. Hörde ett förfärligt kraxande i luften och fick se flytt fåglarna i full sträckning på väg söder ut. Jag kan inte räkna dem, men hörde senare att det nog var närmare tusen fåglar, som var på väg. Åh vad jag avundas dem. 
Förra året, vid samma tid som idag, befann vi oss i Trogir i Kroatien.


Saknar det fantastiska vattnet och baden. Vi fricampade för det mesta utan problem. Skulle tro att det är lika problemfritt idag.


För befolkningen är det kallt i vattnet vid den här årstiden, men för oss var det helt underbart.


Vi hamnade så småningom nere i Grekland där vi verkligen njöt av väder och bad varje dag. Även här blev det fricamping.


Här hemma är det slut-badat sedan länge. Vattnet har försvunnit kan man nog säga och dessutom är det kallt. Dags att plocka upp bryggorna, som numera står på land. 😂


Nej jag vill hellre njuta av sol och värme....men det är bara en önskan, för vi har ju bestämt att stanna hemma till jul. 😠😥


Tur att man kan gå tillbaka och läsa och njuta av bilderna från förra årets resa. Då är bloggen bra att ha. 😍


Ha det gott alla ni, som är på resa söder ut och njut av sol och värme.

5 kommentarer:

 1. Fåglarna behöver inte bry sig om restriktioner, det är ju lite avundsvärt i dessa tider ... Man får glädjas åt sina minnen och hitta andra saker att njuta av i nutid! Ha det fint!

  SvaraRadera
 2. Ni är inte ensamma om att längta söderut! Vi sitter och tittar i våra fotoböcker och minns härliga resor till ljus och värme under våra mörka och kalla månader. Nu får vi bara hoppas att pandemin går åt rätt håll och att vi kan planera (och genomföra) någon härlig resa framöver....

  SvaraRadera
 3. Instämmer att visst längtar man till att resa över gränsen. Ni som är vana att vara söder ut under dessa mörka månader, blir det lite annorlunda i år. Tänk om vi kunde vara en fågel en stund och förflytta oss utan några kontroller och restrektioner hihi.
  Vi tittar på Eurosport 2, där pågår Giro dítalia. Njuter och minns tillbaka på våran 3,5 månaders resa vi gjorde 2015. Många vägar platser som vi känner igen. Så får det bli ett tag framöver nu, bara gilla läget som dom brukar säga.
  Kram till er

  SvaraRadera
 4. Visst är det skönt att kunna gå tillbaka och minnas alla fina platser! Ni har det fint hemma också!

  SvaraRadera
 5. Vi sitter också och tittar på gamla bilder och minns hur det var de andra åren som vi reste söderut. Casan stor tom och ingen åker ner i år, men vi har det bra här hemma också. Tänk så många som inte har haft den möjligheten som vi har haft genom åren, så är vi lyckligt lottade. Vi har haft en fin höst och snart är det november och sedan kommer julmånaden och sedan vänder det. Hav tålamod!
  Kram tills vi hörs!

  SvaraRadera