tisdag 27 oktober 2020

Till Öland med förhinder

 I lördags var det dags....vi hade bestämt med kompisarna att göra en sista tur med husbilarna, innan de ställer in sin för vintern. Själva har vi aldrig ställt in varken husvagn eller husbil under vintern.....man vet ju inte om man får en väldig lust och vill ut och åka, om vädret är bra. 

Läser nu om att många får in möss i bilarna, det verkar vara gott om möss i år. Där har vi nog haft en väldig tur, som sluppit dessa otyg i husbilen, men man kan ju aldrig vara säker.

Nu har vi packat husbilen för en tripp mot Öland.


Från början skulle det bli soligt och fint väder och det lockar ju. Men idag (lördag) så såg det inte lika bra ut på prognosen. 😟
Vi kör över Nässjö, stannar till utanför Vetlanda för en fika, innan vi fortsatte mot Nybro.
PROBLEM 1
Precis efter Nybro på väg mot Kalmar, fick Ingemar syn på en lampa som lyste. Han kör in på Gulfmacken för att kolla vad det var för lampa. Den hade något med bromsarna att göra. Kompisen kom och fick då syn på att det rann diesel ur bilen.


Bränslefiltret! 😲 Bara att ringa bärgare. Tur man har en assistans- försäkring. 


Efter ca 50 min kom han och körde upp bilen, själva fick vi åka med kompisarna. Sedan bar det iväg till Fiat i Kalmar.


Här kunde vi stå utanför deras verkstad, som naturligtvis var stängd eftersom det var lördag em. 

UTFLYKT
Söndag morgon.....vad gör vi idag? Jo vi åker med kompisarna i deras bil till Öland. Kompisen Thomas skulle köpa sig en ny kikare och vad passade inte bättre än att åka till Naturbokhandeln där Ingemar hade köpt sin kikare.


Det blev en ny fågelbok till Ingemar också, samt varsin fågelholk.
Nu skulle här kollas på fåglar.


Många fina väderkvarnar, både med vingar och utan, kör vi förbi.


Givetvis blev det ett stopp vid den kända löktavlan. Här passade vi på att köpa färska fina ägg.


Vid Resmo trafikplats passade vi på att tömma tankarna i husbilen.


Vi gillar de låga små husen på Öland. De flesta var dekorerade med pumpor på grindstolparna, utom den här. 😀


Vi fortsätter upp mot Borgholm.


Hittar en plats att parkera på och intar lunch, en jättegod köttfärssoppa med hembakta frallor, som Annica bjöd på.Det märks att hösten kommit hit till Öland också.

Så här blev rundturen på Öland. Lite annorlunda mot vad vi hade tänkt oss, men det fick räcka för den här gången.


Sedan återvände vi till vår ofrivilliga nattplats (som ändå var gratis) i väntan på att klockan skulle bli sju och verkstaden öppnade.
Fortsättning följer....

3 kommentarer:

 1. Tur i oturen att ni hade följe med kompisar. Öland är vackert i olika årstider, bara det inte blåser allt för mycket. Ha dé fortsatt bra

  SvaraRadera
 2. Nu har ni väl haft nog med otur med husbilen. Vilken tur ni hade sällskap så allt löste sig hyfsat bra ändå, även om det inte blev som tänkt.

  SvaraRadera
 3. Vilka fina bilder! Var ligger löktavlan o pensionärsvillan? Hoppas ni fick bra hjälp när verkstaden öppnade. Hoppas även att det inte var så stort fel! Läser gärna fortsättningen.Hälsningar W&B
  ��

  SvaraRadera