fredag 30 oktober 2020

Bilen fixad

Vi hade en lugn natt på vår gratisparkering, men vaknar tidigt på måndagsmorgonen. Ja vi hade naturligtvis ställt klockan. 😴 Vi visste ju att verkstadskillarna börjar runt 7-7.30


Fem minuter över halv 8 kom han och kollade in i motorn, gick iväg och hämtade verktyg. Sedan tog det en kvart så var allt klart. 

De sa att det var ganska vanligt att bränslefiltret gick sönder, oftast för att verkstäderna, som ska byta filter, inte plockar ur hela "paketet" utan bara filtret och det kan vara lite knepigt att få dit det rätt. Oftast kan det bli lite snett och då spricker filtret så småningom. Precis vad som hände oss, men nu är det fixat och vi kan fortsätta.

Kylen, som vi tidigare har haft problem med, men fick fixat hos Stenstorps husvagnsservice, har funkat perfekt för första gången denna sommar/höst. 

Eftersom vi var uppe så tidigt och bilen var klar redan före åtta, så var frågan.....vad gör vi nu? Jo vi åkte till Forsbergs fritidscenter. 

Först fika sen in och kolla husbilarna. Tyvärr så hittade vi inget intressant i bilväg, men ett par nya stolar blev det. Två har vi redan suttit sönder så det var lika bra att investera i två nya.


Sedan var det dags för oss att tömma toaletten och det fanns  en tömningsstation inte långt från Fiats verkstad. Dämmet hette den.
Nu var vi klara för fortsatt färd.


På småvägar genom Småland
Vi kör mot Trekanten och tar sedan av mot Kristvallabrunn och nu blir det småvägar och genom trakter vi inte åkt tidigare. Att hösten kan vara så vacker hade vi nästan glömt.....vi har ju inte varit hemma en höst på 10 år.


Många fina torp, stugor och villor åker vi förbi, men även en del övergivna små hus.


Kör vidare mot Alsterbro när vi kommer ut på väg 125. Nu var det dags för lite snabblunch.


I Alsterbro hittade vi en camping/ställplats. Hit kan jag tänka mig att åka nästa sommar.En riktigt mysig liten camping/ställplats. 


Vi fortsätter med riktning mot Fagerhult och njuter av färgprakten.


Här träffar vi på ett övergångsställe för katter. 😀 Ja på de här smala vägarna så kan det behövas en varning. Tidigare har vi ju sett övergångar för grodor nere i Tyskland.


Limousin har jag aldrig åkt, men det skulle vara roligt att testa någon gång. Här hittade vi en, långt ute i skogen.


Vi fortsätter att välja småvägar och hamnar åter på 125 an på väg mot Vetlanda, men när vi kommer till Nye viker vi av mot Korsberga för att sedan komma förbi Myresjö.


Om det är Myresjöhus vet jag inte, men både stora och små villor hittar vi efter vägen.


Det skymmer på hastigt och vi vill ha en nattplats. Den hittar vi några kilometer utanför Sävsjö, vid Vallsjön. 


En stor grusplan med skyltar för husbil och husvagnsparkering gratis. Intill ligger många fina nybyggda hus. Här var det lugnt, men regnigt och därför blev det ingen promenad ner till sjön för att kolla badplatsen.


Tisdag morgon och vi fortsätter mot Vrigstad. Jag hade hittat, i mitt tycke, några fina rastplatser vid några små sjöar på Park4night och där tänkte vi att det passade bra med fika.


Kör av den större vägen och kommer in på en mindre väg och sedan vidare på en grusväg, med stora vattenpölar. Ingemar funderade på om vi skulle våga köra eller inte. Han tog sats och det gick bra. Sen var det lite väl geggigt på den plats där vi skulle fika, men vi stannade i husbilarna eftersom det regnade igen. Tog sedan sats för att komma upp på vägen igen. Fint ställe var det, men på sådana platser önskar man att vår bil var en liten "plåtis".


Kör sedan mot Vaggeryd och Barnarp men bara på den gamla vägen som går bredvid E4 mot Jönköping. Och tur var det för vi fick se att det var stopp på E4 och massor av långtradare i kö. 
På båda sidor av vägen ser vi stora skyltar om förbud att beträda... det var militärt område.
Vi fortsatte mot IKEA i Jönköping, skulle ha tag i en ny dusch till hemmet. Sedan blev det raka vägen hem. 
Här på kartan kan ni se hur vi åkt, i en avlång åtta.....det blir så när man vill undvika de större vägarna och man får se så mycket mer av vårt land.


Om det var sista resan för i höst vet vi inte, men vi saknar livet i husbilen nere i värmen. Det blir lite annat här hemma när det är kallt utanför dörren. 

7 kommentarer:

 1. Hösten och höstutflykter är fina. Synd bara att det blir mörkt så tidigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hade nästan glömt bort hur vacker hösten kan vara. Mycket bättre med sommartiden, vi får hoppas att det blir så till nästa höst.

   Radera
 2. Vilka fina höstbilder och vilka mysiga övernattningsplatser ni hittar! En del av dem ska jag försöka komma ihåg till nästa år. Måtte nu vintern gå fort....för smittspridningen verkar ju ha tagit rejäl fart igen..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja inget kul alls det här. 2020 går nog till historien som det tråkigaste året. Vi håller oss borta från folksamlingar mm.

   Radera
 3. Ni har fångat ett härligt höstlandskap.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det blev många fler bilder på färgprakten.

   Radera
 4. Många verkar ha problem med dieselfiltret tyvärr!
  Tur det ordna upp sig för er fort ändå.
  Höstens färger är ju vackert innan snön kommer.

  Ha det gott....

  SvaraRadera