söndag 1 november 2020

Vad som hänt under veckan.

 Halloween


Halloween .....inget som vi firar, inte ens våra barn gjorde det.....jo kanske knackade de på hos grannarna och frågade "bus eller godis". För mig räcker det med Påsk och Julfirandet.

Hos grannen finns barn och de har dekorerat staketet. 


Tomas ringde och bjöd upp oss på eftermiddagsfika. Noel och mamma Carin hade fixat en tårta, med både spöken och pumpor och egengjorda maränger. Smakade jättegott.


Noel blev lite besviken för att vi inte hade klätt ut oss. Vi visste ju inte att numera ska man klä ut sig när det är halloween. 😱
Det hade Noel gjort och var något mellan spindel och fladdermus. 


Bryggorna

Dagen innan vi skulle fara till Öland så var det dags att ta upp bryggorna. Kan man tro att den första bryggdelen har legat i vattnets nivå. 



Även grannarnas bryggor stod på torra land. Igentligen är det nu man ska kolla runt och se om man kan hitta det man tappat i sjön. I minnet har jag att både klockor och simfötter har åkt i.....men det är länge sedan.


Vi hade fått extra bärhjälp av Mathias, Torgny och Thomas eftersom Ingemar är ofärdig. Det tog bara en timma så var alla bryggorna uppe och på viloplats.


Nu har vattnet börjat att stiga igen så det var i sista minuten vi fick upp bryggorna.


Sjukgymnastik
Ingemar har fått ett schema att följa för att få till musklerna i vänsterbenet, som nästan har försvunnit under de veckor han inte kunde röra sig. Han är duktig på att följa dem. Nu har han också börjat cykelträna, enligt doktorns rekommendationer, inga promenader. Det har blivit bättre, men det kommer nog att ta några månader till innan han är bra.


Nu har det blivit kallare ute och alla tomatplantor har vi rivit bort, däremot kunde jag ta in mina chiliplantor, då de stod i krukor, de har burit minst 15 chilifrukter på varje. Tänk att det kan bli så mycket av ett enda litet frö. Starka är de, men ger en extra piff åt grytan.


Oväntat besök
fick vi när Ingemars syster och svåger kom förbi. De bor i Lindome och det är inte så ofta vi ses och än mindre i dessa tider då man ska hålla avstånd. Vi hade precis varit och tänt ljus på gravarna, när de dök upp. De var ute i samma ärende. Det blev ett trevligt möte om än lite annorlunda.....och avstånd höll vi. 😀

Ha en fortsatt trevlig helg.

5 kommentarer:

  1. Ni firade ju mer än vi trots allt :) Jättefin Halloweentårta! När man inte växt upp med traditionen känns den väl inte så viktig, men jag kan ändå tycka att det är roligt när jag hamnar i något slags Halloweenfirande.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej vi har heller inte firat halloween och det är nog mer för barnen skulle jag tro. Fast i USA är det ju stort.

      Radera
  2. Halloween är ingen högtid för oss men vilken fin tårta er lilla "spindelfladdermus" bjöd på. Nu får vi hoppas Ingemars träningspass gör nytta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja tårtan var riktigt god. Ingemar kämpar på och vi tycker nog det går åt rätt håll, men det kommer nog ta tid. Tur i oturen att vi inte är på resa söder ut....lite svårt att göra gymnastik i husbilen. 😁

      Radera
  3. Halloween är nog mer för de yngre i modern tid. Visst är det skönt med värmen i november, bara solen också visade sig lite mer.

    SvaraRadera