fredag 25 september 2020

Ingen planering ännu

 Vid den här tiden, förr om åren, har vi varit igång med planering inför resan utomlands = övervintringsresor. I år är det lite annorlunda, känns som om man svävar i ovisshet. 

Vill åka, men kan man åka? I Augusti kändes det som om man kanske skulle kunna ge sig iväg, men ju längre fram på hösten ju mer minskade förhoppningarna. Kommer säkert att sakna de fantastiska vyer man kan få uppleva under dessa resor.


I år är det 10 år sedan vi första gången startade vår första långresa med husbil. Vi var borta från den 19 oktober 2010 fram till 21 April 2011. Nybörjare var vi och många frågetecken hade vi, men vi lärde oss också mycket under resans gång. Allt från att ha bott på campingar till att fricampa..... även på en gata mitt inne i Torrevieja.


Mycket har hänt under dessa år, speciellt när det gäller wifi och uppkopplingar. Då fick vi köpa ett kort från varje land vi besökte om vi inte hade turen att hitta ett gratis eller öppet wifi. Den extra antennförstärkaren användes dock sällan, men kunde vara bra ibland.

Antennförstärkare med extra kabel för att kunna sätta upp den på taket.

Idag kan vi koppla upp oss med telefonen och har massor med surf. Tidigare kunde vi ha med en Router, som vi hade hemma, och på så vis kunna blogga, se nyheter och en del filmer. Förr hade vi ca 1-5 GB idag har vi 50 GB eller obegränsat (om vi befinner oss i Sverige). Allt går framåt när det gäller tekniken, som tur är.

Många länder har vi besökt under dessa år som t ex hela vägen ner till Spanien genom Europa, Italien och öarna Sicilien, Sardinien och Korsika. Planeringen var att åka ner till Italien och besöka Pompeji och Herculaneum igen, tillsammans med våra kompisar. Nu får vi skjuta på det...men vem vet kanske kan vi dra iväg till våren.


Övergångsställe i Pompeji

Marocko 2 ggr och den östra sidan ner genom Kroatien, Albanien mot Grekland. De sista länderna besökte vi förra hösten och baden i Grekland i november glömmer man inte i första taget.


Nu får vi kolla bilder och längta tillbaka.2 kommentarer:

  1. Visst känns det konstigt att inte åka över gränsen söder ut och få hälsa på släkten. Vi vill inte heller chansa i dessa tider, hoppas på att det blir en resa till våren i stället.
    Vi gör som ni, tittar på tidigare resors bilder.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Vi hade planerat att åtminstone åka neråt södra Tyskland nu i september, men inte ens det känns riktigt lockande just nu. Vi hoppas det ska ha lugnat sig så vi kan möta våren någonstans söderut!

    SvaraRadera