söndag 29 mars 2020

Pyssel ute och på balkongen



Då har vi klarat av ännu en vecka i coronans tider. Ett besök på vårdcentralen har det blivit för min del, men inget allvarligt bara en urinvägsinfektion. Efter det ett besök på apoteket i övrigt har vi inte varit ute i någon affär eller folksamling. Handlar gör våra barn åt oss och det känns lite konstigt att inte gå och kolla in vad man ska ha, billigare blir det också.....inga spontanköp. 😀


I stället jobbar vi i trädgården. Mycket vass-rester efter det sjön steg så högt och sånt ska bort. En del kan vi elda upp resten läggs på hög för att bli jordförbättring.

Blomlådorna har fått nya Penséer och jag rensar i rabatten. Är nu i tvekan om vi ska ta bort den och lägga stenar där med blomkrukor  eller bara minska ner den lite? Ja vi får väl se vad det blir så småningom, men kroppen orkar nog inte med att rensa så länge till.


Nu bjuder vi in våren.


Vårat altanbord i "rotting" har solen bränt av. Nu är ju "rottingen" i plast och det var bara att sprätta bort den. Men vad gör vi med underredet? Jo vi spände ett tyg och sydde ner hörnen och trädde på, sedan var det bara att lägga på glasskivan igen. Det får duga tills vidare.


När vinden ligger på från norr så är denna hörnan perfekt tack vare glashörnan. Tänk att den äntligen blev av. Nu ska resten av kuddar och mattor på plats. Sedan kan vi njuta av vårsolen.

5 kommentarer:

  1. Ibland behövs det inte så mycket mer skydd mot vinden, för att få det lite bättre.
    Vi har inte planterat ut några penseer, väldigt fint är det med just den blomman. Bara det att rådjuren tycker lika dant och äter upp allt, grrrr.

    SvaraRadera
    Svar
    1. För några år sedan tog Rådjuren alla mina tulpaner som jag hade planterat. Än så länge har jag inte sett till dem så nu är det nog inga här.

      Radera
  2. Så fint ni pyntat med vårblommor och bordet blev väl kanonbra!
    Visst är det skönt att vara hemma och kunna vara ute i trädgården och njuta i naturen utan påtvingad isolering. Bara att hoppas vi svenskar sköter oss så vi får behålla den friheten.

    SvaraRadera
  3. Ja nu har man ju mer tid att pyssla med saker! Och så här kommer det väl vara ett tag ... Vi är också mycket hemma, även om vi går promenader och besöker natur. Handlar gör vi ju också, och även åt min mamma. Var rädda om er!

    SvaraRadera
  4. Härligt att våren är på gång med stormsteg! Ja, helst utan det där med "storm" på riktigt, alltså :-)

    Ha det gott uti vårsolens sken!

    SvaraRadera