måndag 16 mars 2020

HemresaNär vi åkte ner för 2 veckor sedan hade vi ingen aning om vad som komma skulle. Så fort det gått....ena landet efter det andra stänger och har utegångsförbud. 
Här i Spanien får du inte vistas ute inte ens gå en promenad, cykla eller sporta, inte besöka badstränder. Du får besöka affären, apoteket, fylla bensin och gå ut med hunden (en kort promenad). Till affären ska du använda handskar och en vagn för att hålla avstånd och bara en i familjen får handla. 


Det var inte så här vi hade tänkt tillbringa tiden här nere. Vi hade planer på flera utflykter runt Torrevieja, men nu blev det inte så. Poolen ligger öde och på lekplatserna är det tomt. Vad gör barnen, som inte får vara ute och springa av sig energin? Själva kan vi sitta i solen på framsidan, men nu har även ett litet oväder letat sig hit med vind, moln och regn i släptåg och då är det inte skönt att sitta ute heller.


Vi kommer antagligen kunna åka hem på onsdag, för än så länge går flyget. Vi packar och städar ut oss i morgon och hoppas att allt funkar som det ska. Sedan kan vi sätta oss i karantän hemma i stället, fast vi är friska och krya. Det känns nog lite säkrare och lugnare. Tycker synd om alla, som bokat biljetter till solen och nu måste boka om dem, inte kul när en förväntad solsemester fryser inne. 
Det pratas mycket om masker, handsprit och handskar för att skydda sig, och vi har engångshandskar och handsprit med oss, men inga masker. Vi får bara hoppas på att ingen för smitta med sig på planet hem.
Vi följer UD resklar, nyheterna och olika grupper på datorn. 
Många husbilsägare har mycket frågor om hur det går att passera gränserna. Det har nog varit ett lämmeltåg av husbilar, som vill ta sig hem så fort som möjligt. Genom Danmark får man köra som transitväg, om man ska hem till Sverige, men hur det är genom Frankrike och Tyskland är osäkert, nu när de har stängt gränserna, kanske gäller samma där, att man får köra genom bara.  Tur det finns internet, för där kan man få mycket svar på sina frågor. Ja vi får väl se hur länge den här karantänen varar, men förr eller senare ska den väl ta slut. Nu längtar vi hem.

4 kommentarer:

  1. Vad tråkigt för er, men ändå en lättnad att kunna resa hem. Hoppas att det går bra för er.

    SvaraRadera
  2. Nu får vi hålla tummarna först för er och om en vecka för oss.

    SvaraRadera
  3. Det är nog bra att försöka ta sig hem och hoppas på det bästa och att ni inte blir sjuka. Jag skulle nog blivit rejält stressad om vi varit på resa nu , detta med tanke på min astma och lunginflammation jag ofta får. Hoppas ni klarar er och får en bra ro lugn resa hem. Ta hand om er. Kram

    SvaraRadera