lördag 14 mars 2020

Vad gör vi när .....

......Covid -19 ställer till det för oss. Jo vi kollar på spansk TV även om vi inte riktigt förstår allt det de säger. Vi lyssnar på radion hemifrån och kollar via Canal digital på datorn och följer nyheterna. Läser också via FB på gruppen "Svenskar i Torrevieja" och får lite nyheter om vad som gäller för Spanien. 


Igår var vi och handlade på Consum och där märktes inget av den hamstrings hysteri, som på andra orter. Här var det fullt i hyllorna. Däremot lär det vara tomt i hyllorna inne i Torrevieja. Där har även en bil åkt runt och med högtalare berättat vad som gäller framöver och det är....håll dig inne så mycket som möjligt, alla restauranger och caféer stängde kl 24.00 i natt. 
Hörde även att Spanien stänger gränserna och ett plan från England till Alicante fick vända. Nu hoppas vi bara att vi kan komma med vårat plan till Sverige. För visst har vi det bra här, men i detta läget vill jag nog hellre vara hemma, dessutom har vi inte mediciner med för längre tid.


Vad gör man då när man helst inte ska vara i folksamlingar? Vi är ju inga personer som ligger och solar....ja vi kan sitta i solen en stund, men sen måste vi ha något för händerna. Själv virkar jag tallriksunderlägg, för här är garnet billigt.

I

Ingemar löser gärna korsord och så fikar vi i solen. 😀 Därför går det åt lite bullar, så nu har jag bakat 2 plåtar till och den här gången har jag inte bränt dem. 😋 Det värsta är väl att vågen går uppåt, eftersom det inte blir lika mycket promenader som tidigare pga mitt ben. 😆


Här kan ni se en karta över spridningen av Covid-19 i folkmun Corona viruset. Idag kom beskedet att stänga även Spanien och från måndag är det utegångsförbud som gäller för spanjorerna....vad som gäller turisterna har vi inte hört något om ännu, men det kommer nog.


Nu följer vi nyheterna, mat har vi så vi klarar oss ett bra tag. Nu håller vi tummarna för att de släpper iväg oss hem, det känns lugnare att vara på hemmaplan även om vi har det jättebra här nere.

5 kommentarer:

  1. Bara att stå kvar 14 dagar till här i solen i Torre del Mar. Inte ett dugg synd om oss.
    20200314:15.50
    Förflyttningar stoppas Det extraordinära ministermötet drar ut på tiden och är uppe i mer än fem timmar. Ett av de beslut som regeringschefen Pedro Sánchez dock väntas annonsera är att alla förflyttningar, utom de som är absolut nödvändiga, kommer att förbjudas. (Hela Spanien )

    SvaraRadera
  2. Här lyssnar vi på böcker och löser sudoko. Promenerar kan vi i princip bara göra längs havet till San Juan de los Terreros och det är bara ca 3 km och inte kan vi ränna fram och tillbaka där. Hade vi fått gå på golfbanan hade vi nog stannat till 6 april men nu när vi inte ka göra nästan något känns det bra att ha fixat nya biljetter till 25 mars. Nu håller vi alla tummar att vi alla kommer hem utan ett enda litet virus i sällskap... 🤔😈😱

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror inte vi kommer hem på 14 dagar. Bara att hoppas på att man kan komma hem någon gång. Finns inte så mycket att göra mer än sitta på datorn och kolla på tv. Utegångsförbud från och med måndag kl 8.00 😥

      Radera
    2. Varför tror ni inte att ni kommer hem nu på onsdag? Vi köpte biljetter med Ryan Air till den 25 mars och det är väl bara att hoppas flyget går.

      Radera
  3. Vi är i samma läge som ni, men här är det färre insjuknade, 16 st så långt. Men jag vill gärna komma hem när det är planerat!

    SvaraRadera