lördag 21 mars 2020

Stugbesök och födelsedag


Idag blev det ett besök i stugan. Vi måste ju ha koll så inga obehöriga har varit där. Vi åker förbi sjön Lönnern och även här står vattnet högt.  För många år sedan gick vattnet över vägen, men sedan höjde de vägen och nu kan vi köra utan problem.


En vacker marsdag, men så kall. Nordanvinden biter i skinnet.


Vi fick celebert besök, dottern Lena med dottern Sophie och sonen Victors fästmö Karolina. Det var Lena som var med, när vi hittade vår stuga, en varm julidag 1976. Idag var det inte varmt, även om solen gjorde så gott den kunde. Inga kramar blev det men en fika med nybakt fikabröd, smakade gott i solen.


På vägen till stugan såg vi två Rådjur och på vägen hem två Tranor och ett flertal Kanadagäss vi sjön. Några andra gäster mer än möss hade inte varit där och som tur var hade de endast varit i köket. Lite mer lättstädat till våren då.


Nu längtar jag till varma vårdagar då vi kan åka ut och kratta upp alla löv och kvistar. Fixa stenen under verandan, som grävlingen hade grävt bort och en del annat underhåll som måste göras.
Så skönt att vi inte ....ännu i alla fall....har utegångsförbud som Spanien mfl. Coronaviruset ställer verkligen till det.Idag fyller vårt barnbarn Noel 5 år. För första gången så skulle vi vara hemma och fira honom, men nu har coronaviruset sett till att vi inte kan ses på minst en vecka (vi sitter i frivillig karantän). Eländes elände, vi som hade sett fram mot ett barnkalas. Inte heller våra minsta barnbarn Mindy och Toddy kan vi träffa. 
Vi önskar i alla fall Noel ett stort GRATTIS på 5 årsdagen! 💖


3 kommentarer:

 1. Så härligt att kunna komma ut i naturen och till ert smultronställe. Visst är det tråkigt att inte få träffa de små men det är ju en kort tid och alldeles rätt. När vi ser alla som kan röra sig i vår fina natur i vårsolen längtar vi hem ännu mer. Förhoppningsvis kommer vi till Falköping sent tisdag kväll. Vi håller alla tummar....

  SvaraRadera
 2. Erat sommarställe är så fint med snickarglädjen på farstukvisten. Skönt att de små mössen bara hade intagit köket. Ingen grävling under huset denna vinter?
  Läste att tranorna börjat komma till Hornborgarsjön såg en siffra på 7500 igår. När vi sågs där förra året var det närmare 22000 tranor.
  Var rädda om er Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är skönt att kunna åka dit ut, som omväxling. Jodå grävlingen fanns på plats, vi såg gången han gjort från verandan till uthuset. Kan kanske bli en tripp till Hornborgarsjön i år också om det inte blir utegångsförbud som i Spanien.

   Radera