torsdag 12 mars 2020

Coronavirus och veckan som gått.


Idag hör vi överallt om Coronaviruset som drabbat jordens befolkning. Slår vi på radion så hör vi hur länderna stänger sina gränser och varslar anställda, samt stänger skolor.  
Viruset sprider och ökar så otroligt fort ....ungefär lika snabbt som Corndaisy, som egentligen är som ett ogräs här nere..... men ett vackert sådant. Överallt slår den ut sina blommor och sprider sina frön. Och nog är det lustigt att de tre första bokstäverna är de samma som i viruset. 😀



Spaniens blommor blommar för fullt och på TV hör vi att nu har viruset spridit sig hit också och sprider sig fort. Då börjar vi undra hur det blir nästa vecka då vi ska flyga hem? Det händer mycket varje dag.


Själva har vi varit på shoppingtur, inte så mycket folk som det brukar vara och naturligtvis försökte vi undvika köer. 


Hittade bloggkompisarnas initialer på Zenia.


Efter shoppingrundan är vi fikasugna, men vi gillar inte deras "bullar" så nu har jag bakat egna. Finns det något godare än nybakta bullar, även om man lyckades bränna dem lite....fast ska jag vara ärlig så gillar jag när de är lite brända. 
När jag hjälpte mamma att baka bullar, hon bakade och jag passade dem i ugnen, då blev det alltid en plåt som vart lite mörkare. 😀


I onsdags kom husbilsvännerna Mats och WiviAnn, som vi träffade här i Spanien för 7 år sedan, förbi med sin husbil. 


Det blev lunch i skuggan på baksidan, för vi hade +25 och det var alldeles för varmt för att äta i solen. 


Middagen kunde vi äta på framsidan och det var + 22 när klockan var 18.00  Vilken underbar kväll och varm.


Längre fram på kvällen kom kortspelet Sequense fram och så kul att spela för det var länge sedan sist. Men det får allt bli en revansch för "gubbarna" vann.

I dag har vi varit runt på några Chinesaffärer och letat efter en klocka till Ingemar och i de flesta var vi helt själva.....ingen trängsel där inte. 
Kan det vara så att folket här undviker butikerna pga coronaviruset? På TV både här i Spanien och hemma är ju dagens samtalsämne just detta virus och att vi ska vara försiktiga. 

Vi har nu 5 dagar kvar och vi får väl se vad vi kan hitta på, för man kan ju inte sola hela dagarna och här ska det också bli lite sämre väder i början på nästa vecka.

6 kommentarer:

  1. Ja, vi undrar också om vi kommer hem. Tre veckor har vi kvar här nere. Annars är vi inte direkt oroliga, lite försiktiga vad det gäller folksamlingar.
    Just nu kan vi bara koppla av och hålla tummarna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja vi får se om vi kommer hem på onsdag. Men nu får ni problem med golfspelandet också eftersom de stänger golfbanorna. Tur att här kan man sola och må bra i värmen ändå.

      Radera
  2. Hej! följer er trevliga blogg och får många tips bl a när vi åker i Spanien, senast v8 i Torrevieja. Nu tipsar jag dig att ta del av all viktig information gnm FB gruppen Svenskar i Torrevieja. Sköt om er och ta inga risker. Allt gott, Maud.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Så kul att du följer oss på bloggen. Vi är med i FB gruppen Torrevieja och följer där vad som händer. Nu får det bli lite mer avkoppling och inga besök på större turistställen. Ha de gott!

      Radera
  3. Ni ser ut att ha det bra, fortsätt njut. Här hemma har det kommit snö i Småland. Och Danmark stänger gränserna i morgon.
    Var rädda om er.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja vi får väl hålla tummarna för att planet går hem på onsdag under tiden får vi sola och njuta av värmen. Kramiz

      Radera