tisdag 23 juli 2019

Vindskydd


I flera år har jag retat mig på att vi har ett draghål på altanen/balkongen. Soffan går dessutom en bit ut och blir oftast blöt när det regnar. Nu har vi hittat lösningen....på Rusta. Vi åkte dit för att beställa dessa glasräcken, som nu var på rea. Det visade sig inte vara så lätt.....glasen vi ville ha 60x160 var slut.....vad göra? Jo vi beställde 4 stolpar och hoppades på att få tag på glasen någon annan stans.
Stolparna kom efter en vecka och när vi skulle hämta dem i Borås, så upptäckte vi att de hade sålt ett visningsexemplar i färgat glas. Vi kollade om vi kunde få köpa det andra exet i genomskinligt glas...och ja det kunde vi. Nu hade vi 4 stolpar men bara ett glas. Vi skulle ju till Varberg kanske kunde vi kolla på Rusta där, om vi kunde få köpa det andra glaset, vi behövde 2 st 60x160 glas. 
När vi kom in där i Varberg så var de först ovilliga till att plocka ner ett av visningsglasen, men efter ett tag sa de att.... kom tillbaka efter lunch, så kanske vi kan fixa det. Vi passade på att göra andra ärenden och vid 14- tiden var vi där igen. Nu kunde de plocka ner glaset och vi kunde lägga in det på sängen i husbilen. Ibland är det bra att ha husbilen med. 😁


Förberedelserna innan vi kunde montera glasräcket var nu att tvätta, skrapa och måla träräcket. När vi skulle sätta fast stolparna visade det sig att vårt altangolv var inte rakt....opps! 😮 Det löste Ingemar med några brädbitar.


Tillslut var det nästan klart. En bit vid stuprännan ska fixas, sen kan det få regna och blåsa, men hörnet är torrt och lugnt. Ibland är det bra att vänta tills lösningen dyker upp och vi är så nöjda med den.


På vägen hem från Varberg fick vi syn på den här passande skylten på bussen. 😀 Undrar om de hade beställt den, eller var det ren slump?


Nu ska vi snart ut på en minitripp igen, vart...ingen aning än, men helst vid någon sjö så man kan bada, nu när det ska bli närmare 30 grader. 😎🌞

4 kommentarer:

  1. Så bra att det löste sig ... och Ingemar är duktig på att hitta lösningar på problem som dyker upp.

    SvaraRadera
  2. Det där vindskyddet blev både bra och snyggt :-)

    SvaraRadera
  3. Så bra det blev, inte fel med händiga män. Här har vi också haft arbetsläger en vecka men nu är huset målat och balkongen har nästan fått nytt golv. I morgon ger vi oss ut på rull, först till Gbg och sedan upp till Mellerud.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja efter en jobbvecka behövs lite semester. 😊

      Radera