söndag 14 juli 2019

Veckan som gått.


I måndags drog vi iväg tillbaka till stugan, det visade sig bli ganska bra väder och gräset behövde klippas. Nu tog vi husbilen med oss. Varför då? Är det säkert någon som undrar, sova kan man väl göra i stugan?! Jo då visst kan vi sova inne i stugan, men i husbilen har vi numera allt...vatten, kläder, kyl som är kall och frys med mat i. Varför packa om när vi inte behöver. Och vi har ju även TV där.  Jag följde efter med Pärlan och kärra för Ingemar ville ha åkgräsklipparen med. Det går ju betydligt snabbare att klippa med den och vi behöver inte kratta efteråt. 



Vi har ett par områden som vi måste trimma och det med en starkare trimmer än den vi själva har. Då är det bra med kompisar, som åker på semester, så vi kan låna deras trimmer. 😁
Men här måste vi köra bort allt gräs...tyvärr. Under tiden Ingemar trimmar, passade jag på att skrapa fönster, för nästa gång ska de målas och kittas om.


Tidigare hade vi ett gammalt körsbärsträd, men det togs ner för säkert 30 år sedan. Nu fanns bara en murken stubbe kvar och den ville Ingemar ha bort. Från stenmuren hade en stor sten trillat ner och nu när stubben var borta och det fanns ett stort hål, så passade vi på att baxa dit stenen och blev på det viset av med den.


Sen var det skönt att njuta av solnedgången, utan en massa myggor och knott, som det brukar vara.



Väl hemma igen och dags att kolla av gräsmattan. För i år växer här fullt av vita klöver och det har det aldrig gjort förut. Dessutom är det stor risk att bina håller sig nere bland klövern och då är det lätt att barnen kan få sig ett stick och det vill vi undvika.




Vart har gräset tagit vägen? Kan det hjälpa med att gödsla gräset mån tro? Vi passar på strax innan regnet kom och nu hoppas vi gräset tar fart i stället, även om en klövermatta är tåligare, men lite farligare.




Sedan startar vi för en kort tur ner till Varberg och hälsar på hos Matte, Johanna och barnen, som är i deras husvagn på Läjets camping. Vi hade kollat att vädret skulle vara bättre där än här hemma.
Många cykelbanor i och omkring Varberg och som tur är har de satt upp bra varningstecken. Man kan inte undgå att se de ljusgröna cyklarna. Undrar om de syns i mörker också?



Campingen är stor och de bor nära minigolfbanan och stor lekplats. Det blev en trevlig kväll tillsammans med dem alla. Idag firar Matte och Johanna 7 år som gifta. Grattis till dem. 💖


Barnen var mest ute på lekplatserna, men lilla Stella kom till husvagnen och pratade med oss, mellan varven med kompisarna.


Dagen därpå var det dags att ge sig iväg hem igen. Vi passade på att stanna till på Rusta för att köpa ett glasräcke. Om det kommer ett annat inlägg senare.


Nu är vi hemma igen och nu väntar trädgården på lite ogräsrensning och trädklippning, mellan åskskurarna.
Ha de gott!



3 kommentarer:

  1. Åja sliter och sliter....vi vilar allt emellanåt. Vi vill ha något att göra, men visst kan det ibland kännas lite jobbigt. Kanske säljer stugan till nästa vår...vi får väl se.🤔

    SvaraRadera
  2. Det blir mycket jobb med flera ställen ;-) klövergräs är enligt mej den bästa och finaste gräsmattan :-) Men självklart är det inte bra om bin mm sitter i blomman och sticker barnen i fötterna när dom springer genom gräset...Ha det gott

    SvaraRadera
  3. Vilken bra vecka för både nytta och nöje. Visst blir det mycket arbete med flera bostäder men stugan i skogen måste samtidigt vara underbar att komma till. Skönt med lite avkoppling vid Läjet. Vi brukar promenera där när vi gör vårt årliga besök hos en vän med stuga i området bredvid.

    SvaraRadera