lördag 6 juli 2019

Lillstugan och vi är tillbaka i husbilen.

Att ha tre olika boende kan ha sina problem och tjusningar. Vi vill ju gärna umgås med våra minsta barnbarn och då blir husbilen för trång. Att bädda upp och ner bordet, för att Mindy ska kunna sova, kändes inte så bra, så vi valde att flytta ner i vår Lillstuga.



Den är på ett rum och kök, samt ett sovloft. El + värme finns, men vatten får vi fylla på i en 25 L dunk med pump. En natt-toa, alltså en Porta Porti, som klarar en till två dagar, finns. Man kan jämföra stugan med t ex en husvagn, men med en större yta.



Lite bättre utrymme med barn kan man säga, särskilt om vädret inte alltid bjuder på sol och värme. Några morgnar hade vi sol. Och tänk så härligt att bara kunna gå rakt ut från sängen och njuta och kolla ut på fåglarna och änderna nere vid vattnet. 




Eller att kolla på farfar, som tog sig ett morgondopp.




Frukosten kunde vi äta ute, några gånger. Middagen äter vi i husbilen, där vi har det mesta, eller inne i huset, om vi behöver använda ugnen t ex. Så det blir en hel del spring hit och dit med sånt man glömt.





Kusinerna leker bra, ihop även om det är mer än 1 år mellan dem. Nu har vi skjutsat hem Mindy till sina föräldrar och syskon. Väl där hemma fick vi se att hon hade en liten fästing i naveln och lite senare fick hon ett getingstick på foten. Nu gäller det att se upp med sommarens (djur)plågor.


Noel hade, under tiden vi var borta, byggt ett fint sandslott. På kvällen grillade Tomas mat åt oss och då var det Noels tur att få ett getingstick i fingret, när han skulle plocka lite gräs. Det här var hans första getingstick och som tur var så var han inte allergisk. Så se upp för getingarna, som nu befinner sig nere i gräset.


Många kvällar har vi haft klara fina solnedgångar, även om vi bor på "fel sida" för att se solen gå ner bakom trädtopparna. 


Nu har vi flyttat upp i husbilen igen och frukosten får intas inne. Åtminstone så länge regnet kommer. 
Lite trädgårdsarbeten står för dörren. Gamla och överblommade blommor ska klippas bort, gräset ska slås, nu när vi fått tillbaka åkgräsklipparen, där en rem hade gått av.
På ett sätt så är det ju skönt att bo i husbilen också, där vi har allt och slipper springa så mycket fram och tillbaka för att vi glömt något.
Kanske blir det någon kort husbilsresa mot kusten i nästa vecka, för enligt väderprognosen så ska det bli bättre väder framöver.

Too Funny

3 kommentarer:

  1. Härliga bilder! Skönt att ha alternativa bostäder även om det medför mer jobb!

    SvaraRadera
  2. Vilka härliga bilder! Återigen tycker jag Lillstugan med sin altan är helt outstanding!
    Vad kul att ni kanske snart ger er ut på rull igen. Vi ser fram emot torsdag då vi återigen har fyra lediga dagar för en helgtur i Sommatsverige!

    SvaraRadera
  3. Inte mår ni så dåligt ändå :) Som du sa hoppa ner från sängen och rakt ut på altandäcket mot vattnet ...Lyckos er. Kram

    SvaraRadera