tisdag 2 juli 2019

Bad och Vi flyttar

Vilka underbara sommardagar vi haft. Med upp till +30 så orkar man inget annat än att bada och njuta av värmen. Tomas med familj passade på att vara på sjön även om det blåste en hel del. Badat har vi gjort och i söndags var det +22 i vattnet. 


Bengt och Lena (dotter) hade spelat golf i våra trakter och kom på en snabbvisit.


Det gjorde även Peter med familj. Lille Toddy ville känna på vattnet. Kan man bada kanske?


Jodå... trots stora vågor, så kändes det tryggt på pappas rygg.


Som många vet så bor vi i husbilen för tillfället eller åtminstone tills sonen Tomas fått sitt hus färdigt. Idag flyttade vi in i Lillstugan, som vi har på tomten. Den använder vi mest som en gäststuga. Nu är det första gången, som vi sover i den och man kan säga att vi har tre boenden nu, huset, husvagnen och Lillstugan.


Stugan är utrustad, nästan som en husbil. Vi får bära in vatten i en 25 L dunk, men sedan finns en dränkbar pump och vi har då rinnande vatten i diskhon och på toan. Gråvattnet får vi tömma själva och toan är en Portaporti. El, kyl, micro, spis och TV finns. 


Men det bästa av allt är utsikten och altanen där vi kan äta frukosten ute.....när vädret tillåter så klart. För över en natt försvann det fina vädret och nu har vi fått regn igen. 😒


På kvällen när vi skulle kolla på TV stötte vi på första problemet....den funkade inte trots nya batterier i dosan. Ingemar fick hålla sig till datorerna och TVn får vi laga en annan dag. Mindy somnade i stora soffan, som hon sen fick dela med oss.


Varför flyttade vi då in i stugan....jo lilla Mindy skulle sova hos farmor och farfar några dagar och då finns det bättre plats i stugan än i husbilen. Och så mysigt det var att äta frukosten där på morgonen.


Nu blir vädret som det brukar på sommaren, växlande molnighet och regnskurar och temperaturen där efter.
Ha det gott! 😃



6 kommentarer:

  1. Men så mysigt att bo i lillstugan...litet o hemtrevligt. Ni har det fint där medan ni hjälper familjemedlemmar med husrum☺️👍Skulle gärna bo i den stugan 😂

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha ja du Dessan du vet ju hur den ser ut och visst är den mysig. Det är första gången vi sover i den.

      Radera
  2. Vilken härlig lillstuga! Så mysigt sommarboende med en härlig utsikt över sjön!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var tanken bakom flytten, att ha utsikten mot sjön och kanske om vädret blir bättre kunna äta frukosten ute.

      Radera
  3. Ja det är en mysig stuga. Men lika primitiv som en husvagn eller husbil.

    SvaraRadera
  4. Visst har det varit härliga sommardagar! Nu verkar det som att det blir svalare en period ...

    SvaraRadera