tisdag 30 juli 2019

På minitur igen.


Förra veckan ringde våra kompisar, Annica och Thomas och frågade om vi skulle hänga med ut på en tur med husbilarna. Ja varför inte, vädret skulle ju bli varmt och soligt. Vi behöver lite vila mellan varven och Ingemar hade fixat nya räcken på flotten och jag hade rensat i landen. Sagt och gjort... när allt var färdigt, så släppte vi handbromsen och rullade ner från klossarna på tisdagens eftermiddag. Sen var ju frågan vart skulle vi åka, där det inte var fullt av husbilar. Vi började med att styra söder ut, mot Tranemo.
När vi kommit en bit på väg 27 så blev det nästan stopp i trafiken. I ca 20-30 km i timmen tog vi oss sakta framåt och det var den gröna jordbruksmaskinen, som var orsaken till köbildningen. Trots 10 olika parkeringsplatser att köra in på, så körde han inte av och släppte fram bussar, lastbilar och ett otal husbilar och personbilar. Vi kunde till slut, en efter en, ta oss förbi, men mycket irriterade av att han inte körde åt sidan och släppte fram kön. Dessutom var det många som gjorde livsfarliga omkörningar. Var fanns "ta hänsyn i trafiken"? Det var säkert många som tutade och pekade finger åt den föraren, som hade skygglappar för ögonen.


Hundratals bilar i kön.


Jag hade hittat en badplats och den låg väster om Vittaryd och vid sjön Flyxen, så hit styrde vi resans första etapp. 
GPS N 56 58 21 E 13 53 36     
Ingen stor badplats eller parkering, men den såg mysig ut och en tysk bil hade också hittat hit. Soptunna och ett torrdass fanns, samt en grillplats.


Vi hittade bra plats att stå på och ut kom bord och stolar. En kvinna kom gående med telefonen i handen och vi undrade lite vad hon sökte. Efter en stund fick vi svaret...en stor "Amerikanare" en Freightliner, kom brummande med ett släp efter. 
Ett mycket ungt trevligt par med två små tjejer, kom och hälsade och undrade om de fick plats att stanna över natten.



Klart vi gjorde plats för dem också. Så det blev 4 campingbilar i tre olika viktklasser, som campade här. 😀


Vi kunde sitta ute och äta vår kvällsmat och inte så mycket mygg, som vi hade trott det skulle vara. Familjen i "Americanaren" tog sig ett kvällsdopp och det såg skönt ut. 


Våra tyska campare, eldade hela kvällen och kanske var det röken från deras eld, som höll myggen bort 😄



Kvällen var riktigt skön och sjön låg som en spegel.


Nästa morgon traskade vi ner till stranden. Att man inte ska dyka från bryggan var för oss självklart.....det var endast 20 cm djupt vatten. 😁
Fort i och sen en hisnande känsla....hm det var ganska kallt och långgrunt vatten.....men skam den som ger sig.....bada skulle vi.


Ingemar var först i och jag kom inte så långt efter. Temperaturen ca +18 till +19gr. Ett uppfriskande dopp blev det i alla fall.


Efter doppet och lite frukost, sedan var det dags att fortsätta vår lilla utflykt mot okänt mål. Men mer om det får ni läsa i nästa blogginlägg. 
Så här ser första etappen ut.



8 kommentarer:

  1. Ser härligt ut! Det ser ut som det var vi som var med där - vår bil står längst t.v. i den första bilden från badplatsparkeringen - ja, nu var det ju inte det förstås, men bilen ser exakt ut som vår :)

    SvaraRadera
  2. Skönt komma ut i värmen. Fint stanna vid en sjö! Ha dé gott!

    SvaraRadera
  3. Så många mysiga ställen det finns att fricampa på i vårt vackra land. Ska bli kul att se vart ni tar vägen här näst... Förra veckans väder kan vi inte klaga på!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja vårt land har mycket att erbjuda när det gäller fricamping. 😍

      Radera
  4. Ni hittar alltid så fina platser vid sjöar.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Enkelt bara att slå upp t ex MotorMännens karta över Sverige och kolla alla sjöar med en badgubbe. De flesta av dem kommunalägda och då finns TC, bryggor, soptunna och en P-plats. Kommer man på em så har de flesta badgästerna gått hem och då får vi plats.

      Radera
  5. Jag har också ett flertal gånger irriterat mig på, exakt det som du beskriver, med stora traktorer som drar stora jordbruksmaskiner. Jag tror att det är bondens pojkar som kör dessa traktorer och framför dem helt utan vägvett, exakt som du beskriver. Kommer jag åt skall jag preja in dem i en parkeringsficka.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hade det varit jag som kört så hade jag nog gjort det samt lagt mig på tutan.😃

      Radera