onsdag 31 juli 2019

Camping vid Bolmen

Efter morgonens dopp i sjön Flyxen fortsatte vi mot sjön Bolmen. Strålande väder, en riktig sommardag och temperaturen ute och inne i husbilen stiger för varje minut till ca +27 gr.


Vi började bli lite fikasugna och vek av ner mot Bolmstad och dess hamn GPS N56 53 26 E13 46 23. En stor fin parkering, men mycket personbilar, då många var ute med sina båtar en sån här fin sommardag. Vi hittade ändå plats för våra två husbilar så vi kunde fika. Nu fanns det ett kafé där, men vi föredrog vårt eget fika, under tiden kollade vi in småbåtarna och gjorde sedan en kort promenad runt området.


 Efter fikat for vi in till Ljungby för att besöka bolaget. Vårt rödvin var slut och skulle vi grilla till kvällen så måste vi ha tag på några flaskor, enligt Ingemar. Vi fick tipset om att GW:s rödvin skulle vara gott så det blev 2 flaskor av den sorten. Nu var det inte något vin som föll mig i smaken, men de andra gillade det. Sedan fortsatte vi tillbaka till Bolmen.


Den röda markeringen är den väg vi åkte från Vittaryds Badplats (sjön Flyxen) till Ljungby och sedan till Bolmens camping.


Värmen gjorde att vi ville ligga stilla ett par dagar, därför hamnade vi på Bolmens camping N56 49 02 E13 42 00  en liten familjecamping, som såg mysig ut. 
Inga uppritade platser förutom vid el-platserna, men vi hade solceller så någon el-plats behövde vi inte. Nu kunde vi ta ut soltaken så vi fick skugga.


På kvällen invigde vi Annicas och Thomas nya gasolgrill och den funkade perfekt. Ett par Igelkottar uppenbarade sig i kvällningen och de var inte sams. Den ene jagade den andre, som försökte gömma sig i gräset.


Campingens gäster bestod mest av tyskar, danskar och belgare. Vi tillhörde en minoritet. 😃Priset var 250:-/ natt. Bra tömning och vatten fanns. 
Många tältande campare såg vi och några hade sitt tält/hus på bilens tak. Det blev bara en takbox när de packade ihop den....smidigt.


Inte bara Igelkottar som besökte oss, en stor geting var mycket intresserad av Ingemars glas och innehåll.


Den återkom flera gånger under kvällen, men det var bara Ingemar, som den visade intresse av, som tur var. Nu är vi inte speciellt rädda för dem, men älskar dem inte.


På morgonen var båda våra gasoltuber tomma. I Ljunby fanns en gasolstation så vi drog iväg dit för påfyllning. (Den gröna markeringen på kartan ovanför.) Fyllde 2 x 11kg för 457 kr.


Tillbaka på campingen, som hade uthyrning av kanoter och båtar för fiske.


Man blir lite nostalgisk, när man ser dessa campare med olika stora tält. Några i miniformat. Visst har vi också campat med tält, både hemma och i utlandet, men numera föredrar vi husbilen. 😃


Det skulle finnas ett bad här, men det låg 500 m bort och vi hade ingen lust att gå så långt i värmen. Vi och fler med oss, tog ett dopp vid en av bryggorna i stället. För vi behövde svalka oss ca +20 i vattnet och + 28 i luften.


Vi stannade 2 nätter på Bolmens Camping och fortsatte nästa morgon....vart får du reda på i nästa inlägg. Kram och ha det gott.

2 kommentarer:

  1. En härlig tur, med fina dagar och foton.

    SvaraRadera
  2. Nu när vi följer era och Ellens resor i Småland och Östergötland inser vi vad många vackra platser vi har kvar att upptäcka! Fina foton!

    SvaraRadera