fredag 2 augusti 2019

Färjan från Bolmsö


Fredag den 26/7 vaknade vi till ytterligare en strålande morgon och dags att ge sig iväg.
Två dagar tidigare hade vi sett skylten om loppis på Bolmsö, men vi sa att det sparar vi till hemvägen....och nu är vi på hemväg. Vi fick syn på skylten om loppis igen och svängde in. 


Vi gillar att gå på loppisar och det här var en stor sådan, den fanns i två våningar. Här fanns allt, från örhängen, glas, keramik och möbler. Ja man kunde nog hitta det mesta här och till humana priser.


Vi var inte ute efter något speciellt, men det är roligt att titta och man blir allt lite nostalgis. Vi hittade 2 hopfällbara pallar till husbilen för 40 kr/st, som jag blev nöjd med. Sedan hade jag tänkt titta efter en kassettbandspelare till Mikael, men de hade inga radioapparater alls. Glass hade de däremot och det smakade bra i värmen.


Fortsatte över ön mot färjeläget.


Vägverkets lilla färja tog oss från Bolmsö till fastlandet.


Många röda stugor åker vi förbi.


Några passar på att utnyttja solens energi...precis som vi. 😃


Värmen gör att vi vill stanna och bada. Hittar en badplats i Unnaryd. N56 57 07 E13 31 55
Bra parkering, men här blir man hänvisad till Vallsnäs camping lite söder om Unnaryd, om man vill stanna över natten. 



Nu hade vi bara tänkt bada och fika, så det var inte aktuellt för oss.


Härligt bad och jag slapp gå i på långgrunt vatten för ett dopp....bara ta bryggan ut och kliva ner på trappan, så var man i vattnet. Fin botten också.


Inte bara vi som är ute på vägarna i värmen.


Vi åker som vanligt på de mindre vägarna mot Landeryd, Broaryd och Burseryd. Det märks att vi är i Småland, där många ortsnamn slutar på Ryd.


Rätt som det är ringer telefonen och det är sonen Stefan med familj, som är på husbilssemester i Skåne. De var på väg hem till oss....sån tur att vi redan är på väg hem och tur vi inte var så långt hemifrån.


Flera gånger passerar vi den nedlagda Västra Centralbanan, Landeryd-Sjötofta-Ulricehamn-Falköping. Den sträckan lades ner 1985 och mellan Ambjörnarp och Sjötofta kan man idag åka dressin.


På väg mot Sjötofta-Ambjörnarp fick vi syn på 3 dressiner, men tyvärr så gick det så fort, så de fastnade inte på bild.



Just i Sjötofta bor Ingemars son Frank och det blev vår sista stopp på den här resan. Där skulle vi hämta en 12 mm träskiva som Ingemar skulle använda till den sista biten på balkongens hörna. Det var ca 25 cm, som fattades vid stupröret. Nu fick vi också se Franks nybyggda terrass och balkong.


Vår minitripp blev 450 km lång, på tre dagar. Och vi har åter fått se en liten del av Sverige. Allt går tyvärr inte att återge i bilder, men vi har haft det väldigt mysigt och trevligt tillsammans med Annica och Thomas och vädret har ju varit det bästa man kan önska sig.


När nästa resa blir vet vi inte, men det händer ju en del på hemmaplan också.
Ha det gott!
Hi There

5 kommentarer:

  1. Som alltid lika trevligt att följa er. Ni är fenomenala på att hitta spännande vägar och mysiga platser. Själva har vi varit på Öland och är på väg hem. Må så gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Följer man småvägar så kan man hitta många fina platser 😍

      Radera
  2. Fin resa ni gjort. Inte behöver man korsa gränsen för att uppleva trevliga saker. Min bror åker runt på mycket loppisar och dresin använde vi oss ibland av på landet, när den "stod inne" och vi kunde ta den hihihi
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dressin har vi aldrig testat, men någon gång ska vi göra det. 😍

      Radera
  3. Den nedlagda järnvägen är verkligen en fin cykelbana. Vi har använt den både här uppe runt Falköping och den underbara delen mellan Ulricehamn och Vegby.
    Vilken härlig tur ni fick i sommarsverige när det är som allra vackrast.

    SvaraRadera