fredag 16 augusti 2019

Planering inför höstresan

Nu är det dags att börja planera för höstresan. Vart ska den gå?
I två år har vi sagt att vi ska köra på den östra sidan. Jo då vi har börjat så.... men vi har alltid hamnat i Spanien till slut. 😃
I år gör vi samma planering men... den här gången har vi inte beställt någon flygbiljett hem, som vi gjort tidigare, för vi tänker ta husbilen tillbaka till Sverige. 

Karathona Beach i Grekland
Två månader tänker vi vara ute på "luffen" och hemma innan jul. Vi gjorde resan ner till Grekland 2014 i oktober/november och kunde då bada och hade ganska bra väder. Nu går det inte att jämföra vädret på den östra sidan med Iberiska halvön, då Spanien oftast har betydligt varmare väder. Däremot kanske det finns en del att se och upptäcka som t ex Rozafa castle. 



Albanien lockar lite, där är både billigt och badvänligt. Jag har googlat (vad gjorde man utan datorn) på Albanien för att hitta lite mer spännande saker att upptäcka. Här finns några tips.
Jämför man vädret så är ju det i alla fall bättre där än här hemma.
Läkarbesök är inbokat för mig. Tänk att man måste vänta en månad för att få en tid till doktorn. Ingemar ska till sin doktor den 16 /9 och jag en vecka senare, men sen drar vi iväg.
Har ni några bra tips på sånt vi inte får missa på vägen ner, så tar vi gärna emot dem. 
Idag har vi varit och besiktigat husbilen. Det visade sig att vi har fullständigt missat att det skulle ha varit gjort senast den 31/7 sån tur att det fanns en tid ledig.... det blev en 2 men det visste vi, för handbromsen har tagit dåligt och en skyltlykta var trasig. Nu ska det fixas. 


Driving Smiley

5 kommentarer:

  1. Vilken spännande planering. Vi hade tänkt åka till Lake Shkodra Resort och boka en tvådagarstur till Theth när vi var i Kroatien förra året. Det blev inte så då vi inte får köra vår husbil (över 3500 kg utanför EU). Vi längtar fortfarande dit och har haft funderingar på att flyga ner nästan enbart för den turen. Vi tror det är vansinnigt fint! Ska bli kul att se var ni hamnar...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi åkte där 2014 utan några problem. Hade ingen aning om detta det verkar som om jag måste läsa på eller är det något nytt som kommit.

      Radera
    2. Vi har bara vanliga körkort före 1996 och då fick vi inte köra i Bosnien och Montenegro. Har man lättare husbil eller "bättre" körkort kan det inte bli några problem, kanske inte annars heller men vi ville inte chansa.

      Radera
  2. Att sitta hemma och planera lite är ju kul. Ni kommer säkert att få en fin resa!

    SvaraRadera
  3. Visst e det roligt att planera :-) då börjar ju resan
    Spännande bilder, ska bli kul att se vart ni hamnar!

    SvaraRadera