söndag 11 augusti 2019

BallongflygI fredags for vi till Göteborg för att hjälpa Peter och Malin med barnen, då de skulle flyga ballong. 
När Peter fyllde 30 år 2015 fick han av sin sambo en biljett till DreamBallon  alltså en ballongflygning. 
Det gäller att det är bra väder för en tur och just det året blev det inställt p g a vädret. Andra gången var vädret dåligt igen. Tredje gången var Malin gravid och nu för fjärde gången, var äntligen vädret perfekt. 😍


Vi skulle samlas på Backaplan i Göteborg kl 18.00 
Under tiden de fick lite info passade vi barnen. Vattenpölar är alltid spännande.


 Där blev det lite info och koll av väder och vind. En liten ballong sändes upp för att kolla vinden. Sedan bestämdes en plats var ballongen skulle starta och det blev McDonalds i Mölndal. 
Nu är vi inte så ofta och kör i Göteborg, så naturligtvis körde vi en del fel, dessutom är det en massa vägarbeten och naturligtvis en del vägtullar.  Kom fram lite sent, men kunde följa vad som skulle ske.


Alla 12 pers + piloten, fick först testa att gå i korgen, där de fick mer info om säkerhet mm.  Alla var tvungna att hjälpa till och rulla ut ballongen.
Sedan var det dags att fylla den med luft.


Under tiden höll vi koll på barnen och även på vad som hände vid ballongerna. 
Klara för avfärd.


Så var det dags att lätta ankar och sväva upp i det blå.


Vi kunde följa dem ett tag, tills de blev som små prickar.


I en app kunde vi sedan följa dess rutt. 


Några bilder från luften som Peter tog.
När vi hade utfodrat barnen var det dags att ge sig iväg igen. Vi skulle ju helst vara någonstans i närheten av den plats de skulle landa på och själva flygturen skulle vara ca 1 timma, men de fick valuta för pengarna för de var i luften nästan 90 minuter.  
De flög mot Säve och vi ställde in GPSen, så det blev åter igen en tur genom Tingstadstunneln och ny betalning. Numera är det ju inte gratis att åka genom Göteborg på dagtid. Det kostade 16 kr varje gång vi lyckades köra fel och det blev några gånger 😁 och 9 kr genom Tingstadstunneln, senare på kvällen var det gratis.

Vi fick meddelande om vart de var och jag ställde in Säve på GPSen, men det var inte rätt, bara att knappa in nästa plats, som var Ytterby. Men vi såg inte till dem. 
Får kontakt med Peter att de hade landat på en åker nära E6. Vi stod på vägen in till Bollstads golfbana och det började mörkna. På småvägar och i mörker, tog vi oss runt och kom till sist till en gård där vi såg bilarna och resten av gänget. 


Min telefon kan inte ta bilder i mörker har jag upptäckt.
För att kunna rulla ihop ballongen och ta ur luften ur den, fick alla lägga sig ner och rulla på den, så luften pressades ut. Nu var ballongen hopvikt och all utrustning inpackad. Då smakade det gott för deltagarna att få kaffe/te med lite tillbehör.


Därefter var det en ceremoni med Champagne för deltagarna, de blev alla dubbade till markgrevar och markgrevinnor af Kareby och fick diplom som bevis.


Trötta barn (fast de hade sovit en stund i bilen) och med nöjda föräldrar gav vi oss iväg hemåt sent på kvällen.
En ballongflygning tar tid det är inte bara att kliva upp i korgen och åka iväg. Nej det är mycket arbete både före och efter turen och det är bra att ha någon, som följer efter och plockar upp ballongfararna när de landat. Vi åkte hemifrån kl 15.45 och var tillbaka hemma kl 00.30
Lång dag för oss alla. Vi fick umgås lite med våra älskade barnbarn och Peter och Malin fick äntligen uppleva allt från ovan....en lyckad ballongfärd och i bra väder.

4 kommentarer:

 1. En ballongfärd en vacker sommarkväll står högt upp på min önskelista, om önskningen blir uppfylld är en annan fråga. Vilken härlig kväll de fick!

  SvaraRadera
 2. Det var väl trevligt att dom fick göra denna ballongfärd. Jag gillar höga höjder och få se allt uppifrån....men ballongfärd vet jag inte om jag skulle våga, har hört för mycket om kraschar. Skönt att det gick bra för dom ☺️👍

  SvaraRadera
 3. Har också varit sekond vid balonguppstigning. Kunde ha slutat med "död" det var en träflisa från propellern som skulle fylla ballongen med luft son for iväg.Men som tur var ingen i vägen!

  SvaraRadera
 4. Spännande resa de fick uppleva. Ibland ser vi flera ballonger i luften som far över Göteborg, verkligen ett skådespel.

  SvaraRadera