söndag 5 april 2020

Kullkastade planer

Om allt gått som vi planerat, så hade vi nu börjat packa husbilen för att i början på veckan köra ner mot Holland och vårblommorna.  Nu får vi drömma om att  eventuellt kunna köra någonstans till hösten istället. 


Påsken 2010 åkte vi till Tyskland med våra kompisar Thomas och Annica. Tyskland kan verkligen fira Påsk, men i år får vi hålla oss på hemmaplan. 


Thomas har precis börjat sitt fria pensionärsliv och vi hade planerat att åka husbil tillsammans en hel del. Nu sitter vi här i var sitt hus med bilarna på gatan och trånar efter att få ge oss ut på resa. Visst vi kan ge oss ut i närområdet, för att ha närheten till sjukhus, men konstigt nog lockar länderna söder om Danmark mer. 
 Till sommaren, då vi kan vistas mer ute, hoppas jag verkligen vi ska få möjligheter till att upptäcka Sverige, för visst har vi många fina smultronställen här hemma.



Fricamping gillar vi och då gärna vid en sjö. Sommaren 2018 minns vi väl alla, som en av de varmaste med mycket bad. Då utforskade vi delar av Småland. En oförglömlig resa med fina upplevelser.


Många fina utlandssemestrar har vi haft med kompisarna T och A, men då med husvagn och tält, när vi hade våra barn med oss. Nu hade vi ju planer på att göra resor tillsammans med husbilarna.  Upptäcka sevärdheter, som Pompeji med flera. Italien lockar fast inte med coronavirus. 


Här ser gatan i Pompeji ut som de flesta gatorna i storstäderna numera.....tomma.

Planera kan vi göra även om det dröjer tills vi kan förverkliga dem.  
Vi som har husbilar kan ju njuta av sol och bad och kortare resor under sommaren. Värre är det för de som inte kan ta sig till sina hus eller lägenheter utomlands eller för de som bokat sommarresor till utlandet. Dottern Tina, vars hus i Spanien vi besökte i mars, får vänta länge innan de får möjlighet att åka ner till sitt smultronställe.
Hur gör ni med era reseplaner?


Nu är vi inne i Påskveckan och dags att plocka fram lite påskpynt kanske.
Vår egen lilla "påskgubbe " får vi inte träffa i år pga Covid 19 men jag bjuder på en bild av honom. 
Saknar våra barnbarn Noel, Mindy och Toddy och hoppas att vi inte ska behöva vänta för länge innan vi kan ses igen.

Önskar alla en GLAD PÅSK!



15 kommentarer:

  1. Ja det är mycket som blivit omkullkastat för oss alla. Skönt ni kan hitta glädjeämnen och acceptera läget. Exakt hur vi tänker vet jag inte riktigt än, har haft fullt med att landa i att vi är i Sverige. Men tankarna börjar gro i alla fall.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Välkomna tillbaka. Ja visst har man lite funderingar över hu allt ska bli framöver. Vi får hoppas på det bästa och att ingen blir sjuk.

      Radera
  2. Allt blir inte som man tänkt, man behöver inte gilla läget men acceptera att det är så. Ni får nog en bra sommar i alla fall, ni bor ju så fint och behöver inte trängas med folk. Vi vet, att det kommer att bli som vanligt igen, när i tiden är ovisst men då kan man göra alla saker man missar just nu. Ha det så bra som ni kan...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Välkomna tillbaka hem. Ja nu får det bli resor inom Sveriges gränser ett bra tag framöver, men det kan dröja.

      Radera
  3. Just nu är vi på väg för att hämta hem vår husbil från vinteridet. Vi hoppas komma ut någon natt nästa vecka i Närområdet. För övrigt får vi ta dagen som den kommer och hoppas det kommer en tid efter corona. Ha det så gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att få hem husbilen, ja vi är lyckligt lottade som kan bryta vardagen med en tur i husbilen.

      Radera
  4. Vi hade gjort som ni skulle ha gjort, packat husbilen för att rest till blommorna i Hollan. Om det inte hade varit för detta virus som satt käppar i hjulet. Vi får hitta på något hemma i stället och hoppas vi kan leva som vanligt, framöver.
    Ha det så bra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi som hade planer på en Stockholmsresa i sommar, men den får allt vänta ett bra tag. Alldeles för mycket smitta i de området. 🤔

      Radera
  5. Vi plockar också fram gamla bilder som påminner om resor och trevliga stunder. Otroligt många bilder med tulpaner och andra vårblommor ligger i arkivet från besöket av blomsterparken i Keukenhof. Blomsterparaden var otroligt vacker.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi var i Holland för många år sedan, men var de bilderna är vet jag inte. Hade hoppats på att få ta nya. Holland finns ju kvar.

      Radera
  6. Visst blev vi lite överraskade och omkullkastade av allt detta och karantänvistelse...trots vi inte är sjuka men är rädd att bli just nu när sjukvården går på knäna. Ni får njuta hemma på er tomt istället...ni har ju fin utsikt. Kram

    SvaraRadera
  7. Nej så är det nog....ingen vet svaret.....bara vänta och se.

    SvaraRadera
  8. Vi är inte heller sjuka, men måste ju ändå hålla oss från folk. Nu blir vädret bättre och då blir det lättare att ses då man kan vara ute. Vi har två personer i familjen som har dåliga lungor så det gäller långt avstånd för oss. Tur vi kan växla med att åka ut till stugan även den behöver skötas om.

    SvaraRadera
  9. Ingenting är som vanligt i år ... Vi hade planerat husbilsresa i Europa i sommar, men nu hoppas vi på att kunna resa runt i Sverige ... Önskar er en fin påsk!

    SvaraRadera
  10. Det blir inte alltid som man tänkt sig, men man får göra det bästa av situationen! Ha en glad påsk!

    SvaraRadera