måndag 13 april 2020

Påskveckan med husbil




Veckan började med en fantastisk fullmåne. Inte ofta man får se Månen så stor och mot en blå himmel.



Vi har hängt upp talgbollar till småfåglarna, men skatorna är kvicka på att hacka i dem. Som tur är så är de lättskrämda och det räcker med en rörelse här inne så flyr de.



Bakdagar blir det minst en gång i veckan. Tyvärr så måste jag nog börja baka enligt LCHF och med mindre socker för vågen har börjat pendla uppåt igen. 



Passade på att rensa bland mina nagelacksflaskor och många var halvfulla. Plockade fram en del av våra samlade stenar och målade dem istället. Det blev en glad samling liknande påskägg i skålen.



Det blev ju inte som vi hade tänkt....en resa mot Holland.....men en tur till vår stuga var inte fel det heller. I torsdags startade vi husbilen efter flera månaders stillastående. Kör förbi sjön Lönern och vidare mot Kölingared.


Nu har även kossorna fått komma ut i solen, men de såg ut att ha dåligt med bete.


Väl ute i stugan, fick vi börja med att städa ut efter mössen, som hade varit på bord och bänkar i köket, de andra rummen hade klarat sig hyfsat bra. Det blev även brasa både i spisen och i ett av rummen och till slut hade vi fått upp värmen riktigt bra.


Kompisarna Annika och Thomas följde med i sin husbil och vi räknade med att kunna vistas ute i solen en hel del. 



Både torsdagen och långfredagen bjöd på sol och ingen vind, men mycket fågelkvitter. En skogspromenad på ca 2 km blev det också.....utan kamera.


På Påskaftonens morgon kom Anna och Mikael ut med nybakta bullar till fika. Mikael tillhör ju riskgrupperna och vi hade ju varit i karantän så länge så det kändes som om det skulle funka. Att hålla honom borta från kramar gick ju förstås inte, men han fick bara kramas med oss. Kramgoare "gubbe" än Mikael kan man nog få leta efter, han är väldigt generös med kramar, särskilt som vi inte träffats på ett tag.


Han var i alla fall helt nöjd med utflykten och när klockan närmade sig 12 tyckte han att det var dags att åka hem för att äta lite mat.



Sådana här tickor brukar ju växa på större träd/stubbar och vara större. Här sitter de på syrenstammen och bara ca 3-5 cm stora.



Utomhusjobb funkar bra och massor av löv behövde krattas upp, bra med en hjälpande hand från Thomas. Nu har vi en fin trädgård igen. Tack för hjälpen Thomas! 😀



Efter trädgårdsjobb behövs mat och Cobben kom fram. Det blir gott kött i den, men fy så tråkig att rengöra, det arbetet sparade vi tills vi kom hem. Påskafton kom med sämre väder och eftersom regnet hängde i luften beslöt vi oss för att åka hem igen.


Söndag och mågen Kurre fyller 60 år. De skulle ha varit i Egypten på semester, men det kom ett elakt virus emellan. 😈
Vad ger man en, som avsagt sig firandet? Kurre gillar Plättbakelser, så jag passade på att baka till honom....kan kanske smaka gott till em fika.



Grattandet fick bli på stående fot utanför huset. 😀

Eftersom vårt kylskåp strejkade, så har Ingemar nu blåst ur lite sot och nu hoppas vi det ska funka till nästa resa. Inte kul när man har glasstårta med och den tinar. 😕
Resten av helgen går i lugnets tecken dvs TV och datorer och lite handarbete....för det är kallt i luften. 
Nu väntar en ny vecka och med den en del sol och kanske lite mer värme. 

Tjena kexet, står du där & smular?: DRAR UT OCH SOLAR I TRÄDGÅRDEN

2 kommentarer:

  1. Ni har haft trevliga dagar med vänner och delar av familjen. Skönt att träffas så där ute på landet då kan man ju ändå umgås. Vi hoppas att det blir lite varmare snart, gillar inte när temperaturen drar sig ner mot +1gr nattetid. Kan sedan denna kalla vind sluta, blir det riktigt härligt.

    SvaraRadera
  2. Vilka mysiga dagar ni haft vid er stuga. Så här går det ju faktiskt att umgås med vänner också och ändå hålla lite avstånd.
    Efter de senaste iskalla dagarna vill vi ha lite vårvärme innan vi ger oss ut igen.
    Visst var fullmånen fin i förra veckan.

    SvaraRadera