lördag 18 april 2020

Vårpromenad i Baktrågen


Igår tog vi lillebilen till Blidsbergs naturreservat Baktrågen. Vi hade hört att där skulle finnas blåsippor och vad är våren utan blåsippan? 


Vi körde först upp en skogsväg, men insåg att vi var helt fel, fick ändå en liten promenad i området och lite blåsippor i vägkanten.


Vi fortsatte en liten bit till och kom till parkeringen till naturreservatet. En bil var redan här, men vi såg inte till någon. 


En servering fanns, den var naturligtvis inte öppen, så kaffet får vi ta hemma på balkongen, eftersom vi glömt att ta med en fikakorg.


Natten hade varit kall så blåsipporna hade inte hunnit öppna sig så mycket, men många var de. I de här trakterna brukar även scouterna hålla till och vi såg en del spår efter dem.


Tydligen hade de bråttom i höstas för de hade glömt sätta upp fågelholken och nu är det nog för sent. Synd för vi såg inte så många holkar, däremot hörde vi flera fåglar bl a Nötväckan. Den har sitt bo i holken på vår lillstuga och nu har jag lärt mig hur den låter.



Vackert är det i skogen men ingen grönska i träden ännu, mossan på stenarna lyser i alla fall grönt året om.


Vi följde stigen och och här fanns en självstängande grind. Kanske går det betande djur här på sommaren.


Bland eklöven fanns de...blåsipporna....och hela backen var full av dem. Ni vet väl att de är fridlysta. Riktigt kul att se så många. 


Naturligtvis blev det många kort, men tyvärr är de så ljusblå så de knappt syntes på foton.




Vi återvände till bilen och nu kom även en bil till med fler "vårsökare".


Klockan närmade sig 12 och vi började ångra att vi inte tog fika med oss. Nästa gång ska vi packa med en fikakorg. En trevlig promenad som fick bli väldigt kort, då jag som vanligt hade ont i mina ben, men skam den som ger sig .....nästa gång får det bli en längre promenad.


5 kommentarer:

  1. En härlig utflykt fick ni ... och blåsippor fick ni se. Är de ovanliga hos er? Här finns de i mängd - både i skogen, i rabatterna och i gårdsgruset - blå och rosa/ röda ...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan inte säga att de är vanliga, men finns säkert på platser där de trivs. Förr när jag var barn, var det en av de blommor jag älskade att plockade på våren. Vad fint med flera färger....måste väl vara ovanligt.

      Radera
  2. Vilken härlig tur, skönt ut och njuta i skogen.
    Kram 😎😎

    SvaraRadera
  3. Här fick vi tips om utterligare ett naturreservat i vår närhet! Vi håller på att utforska naturen i vår närhet så mycket vi kan så nog kan det bli ett besök här.
    Blåsippor är vi bortskämda med överallt här, på våra platåberg och i vår kalkhaltiga jord! De är verkligen vårens budbärare!

    SvaraRadera
  4. Visst är det härligt att vara ute nu i dessa tider? hoppas ni mår bra och tar hand om er:) Kramar

    SvaraRadera