tisdag 5 juli 2016

Vi vänder näsan mot Piteå

Morgonen började med frukost i det gröna och +20 gr. Vi tog det lugnt och under tiden började den ena efter den andra husbilen dra iväg. Nu var det dags för oss att vända och köra mot söder igen.


Vi får några riktiga regnskurar på oss, när vi närmar oss Gällivare.


Renarna vänder oss ryggen och struntar helt i att vi vill köra förbi, vi får snällt vänta tills mötande bilar har passerat och vi kan köra om :)


Vi kör in till Gällivare och tankar samt fyller vatten innan vi kör mot Överkalix. Lika tråkig väg som tidigare med skog och åter skog, men med avbrott för några vägarbeten.


Vi kör en sväng in i Överkalix, men stannar inte. Vid Ica-butiken stod den här fint målade hus-bussen. Undrar om det var en husbuss i bruk eller om någon bara roat sig med att använda den som "målarduk". Motiven var i alla fall somriga :) 


Utanför Överkalix finns ett museum med traktorer. Jag tror att jag  sett ett program om detta på TV tidigare.
Vi lämnar Överkalix via Svartbyn och ut på E 10 igen.


Fortsätter mot Luleå och Gammelstads kyrkstad.


Vi parkerar och tar en sväng runt i de gamla gränderna. Här finns ca 400 stugor och de är inte stora. Tyvärr var klockan strax före sex  så visningsstugan och andra sevärda stugor var stängda vi får nöja oss med att se allt utifrån.
Vi söker oss en plats för natten och hittar en strax utanför Piteå vid Furunäsets hamn där vattenskidklubben driver ett par platser för husbilar.  
GPS N 15 17 32  E021 28 55  Pris 150 kr inkl el, de har swish. Vi får sällskap av en tysk och en svensk husbil.


Synd på en fin liten roddbåt :)


Lugn och fin plats men endast 2-3 platser, vi hade tur....fick sista platsen.


Nu väntar busväder enligt Klart.se  Idag har vi haft ca +20 gr även om det kommit några rejäla skurar. 
Vad vi gör i morgon får vi se, kanske något besök i Öjebyn eller centrala Piteå och regnar det för mycket kör vi nog vidare mot Stockholm, men säkert blir det fler stopp efter vägen. 
Kuststräckan har mycket att erbjuda, vi närmar ju oss mina egna hemtrakter en gång i tiden.7 kommentarer:

 1. Vår Brownie låg och sov på golvet, mellan Birgitta och mig i cockpit och med huvudet tungt vilande på foten till gaspedalen. Titta ut, sa jag till Brownie. (Chabrador) Vi hade också en skock renar framför oss. Bilen höll på att bli plåtren! "De skall inte gå på vägen husse, jag ska köra bort dem".

  Ni har tur som kan vara ute. Vi kunde inte äta ute en enda gång i norra Norge. Vi hade +7 grader, men ändå ganska soligt.

  SvaraRadera
 2. Renarna är då verkligen inte rädda av sig... Och husbussen var i alla fall fin som "duk" ;)

  SvaraRadera
 3. Renar är lite tröga :) Dom flyttar inte på sig i första taget.:) Tråkigt att ni kom till oss i Piteå när det var som regnigast. Hoppas ni kunde se nåt i Öjebyn trots regnet. Ha en bra resa hemåt igen. Kram

  SvaraRadera
 4. GPS N15 17 32 E021 28 55 ska vara GPS N65 17 32 E021 28 55
  annars hamnar du fel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du är uppmärksam, nu är det ändrat. :)

   Radera
 5. Kul att följa er resa. Blir som en repetition av vår resa före midsommar. Vi hade inte samma tur med vädret +4 o regn i Kiruna men vi slapp i alla fall myggen. Tore o Wanja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har haft bra tur med vädret, bara någon dag dåligt. Kul att ni följer oss :)

   Radera