lördag 30 juli 2016

Semesterfirare

Semestertider då får vi besök av sonen Stefan med familj från Frösön. De testar hur det är att åka husbil och har varit på Gotland, där de hade kalasväder och har man två söner som gillar Liseberg...ja då får man ta svängen förbi farmor också :) Det fina och varma vädret har nu blivit lite svalare, men inte sämre än att man kan äta ute.


Numera bokar man ju allt på nätet. Killarna kollade vilka attraktioner de ville åka och beställde åkpass. Nu blir det tidigt upp, för att åka till Liseberg.


Ingemar och jag fick en inbjudan till fika hos en kompis till mig, som bor i Timmele. Det passade ju bra när Stefan med familj ändå skulle åka till Göteborg. Bara ett problem.....vi hade ju lånat ut vår lilla bil, så  nu fick vi ta cyklarna till kompisen som bor 8 km bort. 
Inga problem....om man har ett fulladdat cykelbatteri. Nu var inte batteriet fulladdat, men det räckte som tur var ändå. 
Tröjorna åkte av ganska snart då det blev varmt och nästan vindstilla. Det blev en härlig tur på banvallen.


Det tog oss ca 30 min att cykla gamla banvallen mellan Ulricehamn och Timmele.  Framme kunde vi få ström till laddning av mitt batteri. Sen blev det rundvandring i deras fina trädgård.


Många fina växter, flera som jag aldrig sett tidigare. Att Maggis har "gröna fingrar" det märks :) 
Till hösten ska jag få lite plantor av henne.


Sedan smakade det gott med kaffe och blåbär/hallonpaj.


Upp på cyklarna igen för hemfärd....och nu kändes det att jag inte hade cyklat på flera månader. 


Vi kör förbi skidbacken och där ligger snön, som ska användas till Världskuppen på skidor när den går i januari 2017.


Det blev en cykeltur på 16,5 km och i morgon har jag nog träningsvärk. 
När vi kom hem upptäckte vi att det var +25 gr och lite motvind hade vi på hemvägen, ett perfekt cykelväder med andra ord. 
Måste nog "ta mig i kragen" som man säger och åka ut på fler cykelrundor. Vi har ju perfekta cykelvägar åt alla håll, även sjön runt.

1 kommentar:

  1. Vilken härlig cykeltur. Vännerna har också gröna fingrar. Vacker trädgård.

    SvaraRadera