måndag 18 juli 2016

Hjälpredor

Vår yngste son köpte förra året ett hus, som han håller på att renovera. Huset är från 70-talet och inte mycket gjort sedan dess, mycket mörka tapeter och som säkert många minns så skulle allt gå i brunt och orange.  :)
Nu är 3 sovrum klara och halva köket. Ska man dessutom jobba mer än heltid så finns inte många timmar kvar på dygnet för att renovera. Vi tog husbilen och ett barnbarn med oss och for dit för att hjälpa till. 


Liam ville sova hos farmor och farfar och i husbilen blev ju ännu bättre. Och får man då chansen att leka med jämnåriga så är ju det ett plus i kanten.  :)
Ingemar är bra på snickerier och det blev mycket "fin lir" vid trappan för att få dit det nya golvet. Mäta, såga och passa in....det tar tid att få det att stämma.


Sen skulle en halvvägg kapas ned lite till och då är det bra med 2 som dammsuger allt gips-damm. 
Jag stod för städning och mat, och som hantlangare när en extra hand behövdes.


Ett valv in till stora rummet skulle tas upp för att få lite mer ljus och rymd.


Inte alltid lätt att såga upp ett hål, med reglar bakom .....men det gick bra och nu fick vi bort gipsen och isoleringen. Det här kommer att bli jättefint när allt är klart.


Ett skärmtak över köksdörren sattes också upp, innan det var dags för sonen att åka iväg på ett arbetspass på söndagskvällen.
Under arbetets gång hade barnen kul tillsammans.


Trötta men nöjda gav vi oss iväg hem, men först en fika med rödvinbärspaj, när vi lämnade av Liam hos sina föräldrar.
Om någon trodde att vi stupade i säng.....så har ni fel :)
Det blev några timmars tv-tittande innan huvudet lades på kudden.


4 kommentarer:

 1. Vad skönt att ni kunde hjälpa till. De var säkert glada och tacksamma över det. Dessutom umgås med barnbarnen.

  SvaraRadera
 2. Oj vad jobb, säger jag som rustat hus i hela mitt liv.

  SvaraRadera
 3. Så mycket bättre det går och trevligare det blir när man hjälps åt :-)

  Fast det kanske var onödigt? När jag har tittat på inredningsprogram så verkar 70-talet vara på väg tillbaka... Jag är verkligen inte redo för det! :-D

  SvaraRadera
 4. Jättemycket jobb, men vad fint det blir med nya färger o förändringar av planlösningar. Orange o brunt, ja det har vi också fått befara att det är inte inne nu. Dottern o mågens hela köksinredning gick i de färgerna i deras sommarstuga, så nu är det borta!

  SvaraRadera