måndag 11 juli 2016

Jädraås järnvägsmuseum och Stockholmsbesök.

Jädraås järnvägsstation, är numera ett museum. Tyvärr bara bara öppet på söndagar. Eftersom solen skiner och vi har tid så tar vi en promenad runt och kollar in de olika byggnader.


På varje byggnad fanns skyltar, som beskrev byggnaden och när den uppfördes, här ett badhus.


Om själva Jädraås kan du läsa här.


Vimpel på taket av vattentornet har formen av ett lok och sägs vara gjord av en järnvägsarbetare.


Ibland behöver man läsa på mer om en plats man ska besöka. Hade vi gjort det så hade vi också kunnat få åka tåget mellan Jädraås och Tallås samt fått veta lite mer om dess historia. Nu fick vi nöja oss med att ta en titt på byggnaderna utifrån.
Sedan dags att fortsätta mot Stockholm. 
Fikat kunde intas i det fria i strålande sol och skön värme + 20 grader. Kaffe med tunnbröd och getmesost så klart :)


Jag gillar inte att åka den tråkiga E4 så vi svänger av efter Gävle och tar väg 76, lite längre....men betydligt roligare och inte mycket trafik.
För mig är en typisk Norrlandsbild dessa små lador ute på ägorna och nu när vi passerar gränsen mellan Gästrikland och Uppland så försvinner ladorna. Det här var nog den sista jag såg.


Vi fortsatte mot Stockholm och nu tätnade trafiken. Vi fick inga stopp och trafiken flöt sakta på i ca 30 km/tim. Kan undra om vi får någon lapp med "bompeng" hem, nu när vi passerat genom Stockholm ?  :) 


 Tur vi inte bor i en storstad, för jag skulle nog få "hispan" av att köra här.... usch vad vilken trafik. Vi hade en adress och vi kom fram till slut. 

Det är Ingemars f d "Chef" Nisse med fru vi besöker och får en mycket trevlig kväll med god mat och dryck. 


De bor underbart och vi kunde sitta ute till klockan va 00.00 inte ofta man kan det annars. Har man trevligt så går tiden så fort.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar