fredag 1 juli 2016

Inlandsvägen

I morse var det dags att fara vidare....men först ett besök på ExpoNorr, som startade idag med gratis inträde, om vi var där mellan 10.00 och 12.00 och det var ju inget problem.  

Mycket finns att köpa och jag fastnade ju för Getmesost, som är ett måste för mig, när jag befinner mig i Norrland.


Ingemar hittade en plånbok och jag fick fotmassage och nya (dyra) sulor för mina fötter. De ska vara bra för fotvalvet... hoppas det stämmer, då jag har lite problem med fötterna.


Nu var det dags att köra norr ut igen. Först tömning i Krokom sedan ställde vi in "Berit" på Arvidsjaur. Vägen är lång och rak och sen är det skog och skog och åter skog.


Jag hade sagt tidigare, att ser vi tunnbrödsbageri ska vi stanna. Ingemar får syn på skylten om tunnbröd och vi svänger av.


Upp på en gård, där flera små flickor möter oss och kollar nyfiket på oss.


Ägarinnan kom ut och vi gick till bagarstugan där hon plockade fram påsarna med nybakat tunnbröd. Det blev 2 stora påsar med mjukt tunnbröd för 120 kr betydligt billigare än på Expomässan. 


Sedan blev det mer skog efter vägen och när vi skulle fika nästa gång så blev det naturligtvis med tunnbröd och getmesost. Mmmm så gott!!


Dags att hitta en nattplats och det är inget svårt här uppe. Det blev Juktådalen i Lomselenäs som finns med på Camper Contact. 
Nu har vi även blivit upptäckta av knotten och myggen....alltså blev det bilhäng i stället för en promenad ute efter älven.
Det här inlägget kunde jag inte lägga in förrän dagen efter, eftersom det inte fanns täckning ute i skogen.
Några lätta skurar har vi fått, men för det mesta har vädret varit bra. 
Nu fortsätter vi! 


3 kommentarer:

 1. Ser ut som en trevlig resa! Getmesost (eller mesost) har jag aldrig smakat, men så kommer jag ju från Skåne ;) Men vi ska ta husbilen upp till Piteå i augusti, så vi får väl se vad vi hittar då ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker du ska testa hembakat tunnbröd med getmesost eller messmör. Getmesost har en lite speciell smak som kanske inte passar sydsvenskar :) Hittar vi hembakat tunnbröd så ska jag köpa med mig hem, de smakar inte som de maskinbakade.

   Radera
 2. Åh så gott det ser ut med tunnbröd och messmör.
  Kram

  SvaraRadera