måndag 11 juli 2016

Sista sträckan

Vid middagstiden lämnar vi Stockholm och undviker Södertälje där broolyckan var. Vi väljer omvägen över Enköping och sedan Strängnäs.


På många ställen har de slagit åkrarna med hö och vänder det för att få det torrt. På andra ställen är det råg och vete som växer i värmen.Vi passerar Flen och Valla, en snabb tur ner i samhället för att få tag på en mack, men den var nedlagd. Vi kör en runda och jag visar Ingemar var jag bodde som tonåring. Stationen i Valla var borta, men huset fanns kvar. Ut på vägen igen och där fanns macken.


Vi fortsätter förbi Katrineholm och vidare mot Norrköping och Linköping. Nu börjar jag bli trött och vi söker oss ut till Tvärskogsudde vid sjön Roxen, en plats som sköts av Linsurf och det är frivillig betalning, som sätts in på konto Pg 367034-6  Toaletter finns.
GPS N58 29 26 E015 38 25 


Det fanns redan 2 husbilar när vi kom, här står vi bra, lugnt och skönt.


Det blev en stund i solen innan det var dags att gå in i bilen. Inga myggor eller knott kände vi av.


Jag gick en promenad och fann rester av liljekonvaljer, frukten  (som är giftig) med kronbladen kvar.


Eftersom det är en surfingplats, så kom det även några surfare, de gillar ju när det blåser. Vi fick se dem i aktion och det gick med fart över vattnet kan jag säga. 


Vi fick även en fin solnedgång.


Morgonen därpå gjorde vi sista sträckan hem. Många motorcyklar och husbilar på väg antingen söder eller norr ut. Vi har, som tur är, inte sett några olyckor på hela tiden, men hört på radion om några stycken.


När vi närmar oss Vättern så har det mulnat på.Vi har avverkat 4200 km på 14 dagar och nu är cirkeln sluten. Det har blivit mycket körning, men vi har också sett mycket och vi har haft en fantastisk tur med vädret.


Hemma igen och då får vi besök av vårt lilla charmtroll med föräldrar. Han vet hur han ska få oss att skratta :)


Nu väntar mycket trädgårdsarbete, gräsklippningen har sonen stått för, samt vår padda Hugo. 
Nu får vi se när nästa resa ska bli av och vart den går.


8 kommentarer:

 1. Oj vilken fantastisk resa ni har gjort! Många mil och ni har fått se mycket av Sverige! I augusti åker vi upp till Piteå, det blir också ett gäng mil ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då åker ni kustvägen upp, mycket trevligare än inlandsvägen :)

   Radera
 2. Då får vi prova kustvägen, ska till Stockholm för lite garantipyssel med Husbilen sen är det väl bara att fortsätta upp,tipps har vi redan fått av dej Margareta, ni får ha det gott nu när ni är hemkomna mvh husbilen ventilen sven o sussi ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja kustvägen är fin kan vara lite dålig väg på några ställen annars mycket mer att se än Europavägarna. Önskar er trevlig resa.

   Radera
 3. Tack för en fin berättelse som vi följt. Visst är Sverige vackert. Vi tänker ff på våran 2012 resa norr över som var så fin.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Sammanfattningen på er resa måste bli att Sverige är fantastiskt!

  SvaraRadera
 5. Fin trip. Ja det är så skönt att rulla omkring och bara vara i våra husbilar. Dock av olika skäl blir det bara kortare turer för oss i år. Men alltid nåt.

  SvaraRadera