tisdag 17 november 2015

Villaricos fricamping och ny ställplats

Söndag middag var det dags att lämna Campo Monica, men strax innan kom den här papegojan förbi för att hälsa på oss. Nu pratar den bara spanska så det var inte lätt att förstå vad den sa :)


Vi åkte upp till golfbanan för att säga hejdå till golfarna. Där fanns det här fina trädet med blommor. Har ingen aning om vad det är för träd.....men fint var det.Vi körde sedan mot Cuevas del Almazora och sedan vidare mot Vera. Floderna är numera torrlagda och används i stället till fotbollsplaner.I de här trakterna finns massor av utgrävda grottrum, här ett som såg ut som ett ansikte :)

Vi behövde till ett Lidl, men eftersom alla affärer är stängda på söndagar, så åkte vi ner till stranden nära Villaricos. N37 14 33 W001 46 31
Där stannade vi för natten tillsammans med 8-10 andra bilar. Fortfarande dåligt med svenska bilar. 


Måndag och nu är affärerna öppna igen, vi handlar och fortsätter efter kustvägen mot Mojácar. Den här vägen går stundom högt och kurvigt och rätt som det är känns det som om vi är på väg norr ut igen.


Som tur är så är det bara för att komma runt och nedför berget och snart är vi på rätt väg igen.Vi kommer ner och in i byn Carboneras där de har satt upp julbelysningen.
Vårt nästa mål var Agua Amarga som ligger i ett naturreservat. Här kan du läsa om när vi var där 2010


Tidigare hade de haft en "ställplats"  här nere mellan bergen, men nu är det inte tillåtet att övernatta här. Trots det stod här ca 7 husbilar.


Nu skulle vi bara kolla våra tidigare övernattningsplatser, så vi åkte där ifrån. Nästa mål var Almerimar där det också har varit tillåtet att fricampa. För att komma dit kör vi mellan alla dessa växthus, som täcker enorma områden. 


Vi kollar upp de platser/parkeringar, som man tidigare har fått stå på, nu var det förbjudet med dyra böter. Så vi tar in på ställplatsen vid fyren, i år 9 € och 3€ för wifi. VA finns.
N36 41 49 W002 47 38


Fin utsikt mot alla båtar i hamnen, dessutom nära till affärer och matställen.


Idag har det varit strålande väder igen, med ca +25 gr och om vi har tur så fortsätter det resten av veckan.  :)
Tills dess ha det så gott!!

8 kommentarer:

 1. Jag gissar att ni är i sydöstra Spanien? Det finns många vackra platser där.

  SvaraRadera
 2. Haha så kul med en papegoja som pratar...o spanska dessutom:) Du har så rätt...det såg ut som ett ansikte...nalle Phus ansikte:-)) Det var snirkliga vägar det där...det gäller att hålla tungan rätt i munnen där, och hoppas att man inte möter någon galning i kurvorna där man inte ser mötande bil. Ha det fortsatt bra. Kram

  SvaraRadera
 3. Lite spännande område med både kultur, historia och industri.
  Undrar om de har behov av en bedagad segelmakare med med special kunskaper att HF svetsa teknisk vävplast:-)

  Kör försiktigt i kurvorna.

  SvaraRadera
 4. Härliga platser och även spännande vägar som ni reser runt på. Vi ser fram emot att snart komma till södra Spanien för att få uppleva lite olika kustmiljöer.

  SvaraRadera
 5. Sett att ni rest i kända trakter. Trist att så många platser har stängts. Är väl några som misskött sig. Ha dé gott! Elisabeth

  SvaraRadera
 6. Sett att ni rest i kända trakter. Trist att så många platser har stängts. Är väl några som misskött sig. Ha dé gott! Elisabeth

  SvaraRadera
 7. Härliga bilder från er resa... så trevligt att följa er, även om jag är lite dålig på att kommentera.
  Synd att flera platser inte längre är tillgängliga som ställplatser...
  Ha det fortsatt gott!

  SvaraRadera
 8. Vad fin resa Ni har.Fina bilder.Träet ser ut att vara nån sorts Hibiscus!!

  SvaraRadera