tisdag 3 november 2015

Bromsar och varma bad

På söndag em åkte vi ner till Playa Carolinas, där har vi inte varit tidigare. Många husbilar står här och än så länge tycks inte polisen bry sig, för de körde bara förbi. N37 22 34 W 01 37 49 
Här finns ingen service men en fin badstrand.


Vi hade fullt i våra tankar så vi for till macken strax syd om Aguilas 
N 37 23 21 W 01 36 57 
Här finns tömning för husbilar och vatten för 1.50€  Betalning sker på macken  och nyckel till toaluckan + vattnet får man där. Vattnet finns där husbilarna står och tömning sker bakom macken.


Vi kör tillbaka till Playa Carolinas och står där på kvällen tillsammans med Torgny och Ulla. Under natten kom det oväder från Portugal, som vi väntat på. 
Det blåste så bilarna gungade och regnade, vi skulle upp tidigt för att åka till Lorca och få hjälp med bromsarna. Tror ni det blev någon sömn?....Nej då vi var vakna långt innan klockan ringde. Det hade slutat att regna på morgonen men dimmolnen hängde långt ner.


Vi hade fått beskrivning av Torgny hur vi skulle ta oss till Iveco. Tyvärr så körde vi lite för långt och inte var det rätt heller. Det blev flera mils extra körning, men efter en timma och lite samtal till Torgny så hittade vi rätt till slut


Det visade sig, när de fått av hjulen, att vi knappt hade några bromsbelägg kvar, inte undra på att det skrek när han bromsade. Tur vi kunde få det åtgärdat med än gång och för endast 132 €, lite annat pris än hemma. :)


När bilen var klar funderade vi lite på vart vi skulle åka. 
Jag hittade på kartan en liten väg, som var grönmärkt, alltså en vacker väg. Inga vita vägar säger Ingemar, nej då den här var gul.... men måste nog säga att den var i minsta laget. Utsikten var det inget fel på.
Smal och krokig var den och ingen vidare beläggning.


Rätt som det var så blev den spikrak :) 


När vi passerat Archena och var på väg till Fortuna, blev det en bra mycket större och bättre väg....men på kartan var den vägen vit ?!
Vi hade bestämt att åka till Fortuna och Thermalbadet La Fuente  N38 12 23 W01 06 26,  där vattnet håller 36 gr. 
Först passerar vi Archena där det också finns ett stort badhus om det kan du läsa här.


Här på campingen, som tillhör La Fuente, kan man få sin egen toa med dusch. Vi tog det lugnt på kvällen, men på morgonen blev det bad.


Vid middagstid var vi klara och betalade för en natt + bad 24€
Nu fortsatte vi ner mot Los Alcazares. Ingemar ville tvätta bilen så vi letade upp en mack med möjligheter att även tvätta taket. Nu har vädret också blivit bättre.


Så småningom kom vi till den stora porten,där vi kör ner mot ställplatsen Narejos och den plats där vi fricampat på tidigare.


Här på kartan kan ni se hur vi kört.


Nu blir vi här ett par dagar, för nu ska cyklarna ner. :)

4 kommentarer:

 1. Vilken tur ni fick hjälp med bilen o bromsarna. Är imponerad av hur ni hittar alla ställen:) både att stå på och att tömma toa och fylla vatten:) Hur hittar ni alla såna ställen? :) Så härligt att vara tillbaka där man stått tidigare....så man känner sig lite hemma med miljön:) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att hitta... så är det bara att fråga andra husbilsåkare :))
   Man kan alltid få tips och råd när man har problem....bara att fråga.
   Kram

   Radera
 2. Åh den som ändå vore nere i värmen...

  SvaraRadera
 3. Smidigt att få snabb hjälp på verkstäderna när man är uomlands, hemma hade ni säkert fått vänta länge.
  Oj vårat Annexet har inte blivit tvättat, bara av regnet!
  Kram

  SvaraRadera