måndag 2 november 2015

Aguilons Golfanläggning

Aguilons golfbana ligger högt och man har en fantastik utsikt. Att ta sig hit med koordinater går inte, för vägarna här finns inte med på kartan. Vi fick lite instruktioner om hur vi skulle köra för att hitta hit av Torgny.


För att komma till den måste man passera vakterna. De står här hela natten och patrullerar även området runt omkring.


Här finns många och fina lägenheter och bassänger, men allt står tomt. När dessa byggdes hade drygt 50 talet lägenheter kontrakt, men bolaget ville ha mist 60 eller så blev det ingen affär. Så blev det och nu står det tomt sedan 2008. Ingen köpare, som vill köpa hela anläggningen, har dykt upp.


Det finns även en del påbörjade projekt, men de har också stannat av.


Utsikten är enorm och banan är minst 10 km lång, här krävs en liten golfbil för att ta sig runt :)


Hela anläggningen sköts om, såväl buskar och träd, som själva golfbanan, så att inget ska förfalla och vakterna ser till att inga klåfingriga kommer hit. 
Än hoppas banken på att en köpare ska dyka upp.


Vi blev bjudna att vara med på den "gatufest", som paret Annica och Janne ordnade. Vi känner 2 av paren som var med genom Ulla och Torgny, men själva är vi inga golfare, även om våra barn och andra släktingar utövar den sporten.


Vi var drygt 20 stycken som samlades.


Efter lite inledande tal från värden så delades vi in i 5 grupper och nu skulle det "tävlas" i puttning :)


Fem banor var satta med snören och liknade minigolfbanor....det borde jag klara :) 
Laget skulle ta sig runt på så få slag som möjligt. Själv fick jag nöjet att putta i 3 bollar i hålet :) och vi kom runt på 14 slag, ingen utanför linjen.


Under tiden vi andra spelade, hade värdparet dukat upp lite tilltugg, som smakade så gott.
Det blev många historier och mycket glada skratt. En av servitörerna från klubben kom förbi och då berättade Janne varför vi säger skål... när vi dricker.  Det hade med Vikingarna att göra han beskrev hur skålen såg ut med horn osv. Lite senare kom killen tillbaka och nu hade han gjort en "vikingaskål" .....han hade verkligen humor den servitören och fick stora applåder. :D


Solen började krypa ner bakom bergen och det började bli lite kyligt. Dags att tacka värdparet för en trevlig eftermiddag och kväll innan vi alla gick in i bilarna.
I morgon blir det en slappar dag. 
Ha det gott alla.

3 kommentarer:

 1. Det ser trevligt ut med en gatufest på en golfbana, förmodligen inte särskilt vanligt förekommande. Tyvärr finns det många spekulationsbyggen av det slaget i både Portugal och Spanien. En del både golfbanor och hus saknar dessutom bygglov. Den som köper äger i princip inget efter köp.

  SvaraRadera
 2. Vad trevligt ni har det. Hälsa Ulla o Torgny från oss.

  SvaraRadera
 3. Trevlig samvaro är aldrig fel!

  Lev väl!

  SvaraRadera