måndag 16 november 2015

Ställplats Monica och födelsedagskalas.

Det är inte lätt att hitta Campo Monica och hade inte Torgny kört före, så hade vi nog bara åkt förbi. Ingen husbilsskylt om att här fanns en ställplats, men den finns med i Bord Atlas på sid 74 /2014
N37 23 14 W001 41 31


Det är en liten familjär ställplats i Pulpi nära Aguilons golfbana. Här finns bara plats för 8 bilar och kostar 6 € ...extra för VA och tvättmaskin 3€ man kan få wifi via kabel för nätet var dåligt.


Här har många i golfgänget stått under den månad de har spelat golf. Och nu blev det samling i eftermiddagssolen.
Som vanligt letar jag efter lite blommor och här hittade jag nog den minsta. Den påminner om den vi kallar Isblomman, men är en miniatyr på max 2 cm tjocka gröna blad har den.


Vid grinden växte en buske med lila fina blommor som påminde om rododendron eller kanske en azalea. 


På lördagens eftermiddag hörde vi ett ljud som påminde om vårt husbilslarm, men det var inget av husbilarnas larm som gick. Det visade sig senare vara ett varningsljud, för rätt som det var small det till ordentligt, så hela husbilen skakade.  De sprängde i berget på andra sidan vägen och Ingemar som hade gått upp på vägen, för att se vart ljudet kom från, fick se hela bergssidan rämna av sprängningen. Ett tjockt dammoln blev det :))På lördagskvällen när alla golfspelare var tillbaka skulle vi äta middag på platsens lilla restaurang dvs i den här lilla byggnaden.Men innan dess skulle vi fira Ulla som fyllde år..... med en skål.


Ulla hade fixat lite tilltugg till Cavan, som smakade jättegott.


Lite mingel innan middagen skulle intas.
Kockan och servitrisen kom med present till Ulla.


"Restaurangen" är inte stor, så när vi 24 personer hade satt oss var det fullt.
Maten bestod av snitsel med brysselkål och potatis samt hemgjord glass, som smakade utmärkt och till det husets vin. Sedan kom en gitarr fram och kvällen fortsatte med allsång och musik....riktigt trevligt.
För oss gick maten + vin på 15 € för 2 pers.


Dagen därpå söndag så lämnade de flesta av oss ställplats Monica och for åt olika håll. Vi tillsammans med Ulla och Torgny fortsatte några mil mot Villaricos och dess strand där vi stannade tillsammans med ett större antal husbilar, mer om det längre fram.

Så var det vädret, det har nu varit mulet i 2 dagar och bara +19 till 20 gr men resten av veckan ska det bli sol och varmt igen :))

2 kommentarer:

  1. Ni ser då ut att ha det riktigt mysigt ihop med era vänner. Något golfspel har inte blivit av för oss, och knappast senare heller eftersom vi nu drar oss mer och mer norr över.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Ser ut som ni har det trevligt på en liten fin ställplats!

    Ha det gott o njut...

    SvaraRadera