fredag 20 november 2015

In i landet på kurviga vägar

Vi blev 4 husbilar som sällskapade mot Adra och sedan väg A347 in mot Sierra Nevada. Vi har alla walkie takie med oss och har kontakt med varandra. När vi kommer mot Berja blir det lite problem....vi missar en avfart och får köra till en rondell och sedan tillbaka igen.....sen missar vi en andra avfart och hamnar inne på en bensintapp :) Så det kan bli och dessutom 4 husbilar på rad :) 
Vi kom rätt till slut och kunde fortsätta framåt.


Vägen är kurvig och i bra skick. Spanien har många jordarter  och de skiftar i många färger.


Efter alla missar var vi nu kaffesugna och naturligtvis hittade vi ingen bra parkering för 4 husbilar, utan fick utnyttja P-platser i Cadiar.Det är enormt vackert där vi åker. Efter Cadiar kan vi räkna minst 6 bra parkeringar, även med bord och bänkar....Typiskt!!På några ställen får man en svensk höstkänsla, med alla gul/bruna träd.
Jag kan tipsa om att åka här i februari, när mandelträden står i full blom och lyser rosa och vita.Vi åker med en dalgång på ena sidan och på andra sidan på sluttningen, ser vi ganska nybyggda hus....men hur kommer de dit?? Vägar ser det knappt ut att finnas. Tror inte jag skulle vilja bo här.....ganska öde.
Vännerna Mats och Ingbritt åker upp mot Granada och vi andra tre bilarna åker ner mot kusten. Vi kör förbi Salobreña och de platser där vi stått många gånger, nu är de borta och det finns inte en husbil där. Vi fortsätter efter kusten och mot La Herradura.Vägen till vårt smultronställe är inramad av stora höga murar med vackra Bougainvillea.


Havet ligger nästan spegelblankt.


Stolarna åkte ut och vi passade på att..........ta lite tilltugg och Cava på eftermiddagen......


.....innan vi går till restaurangen och äter. Vi valde alla fisk, fast i olika former. Här är det Ulla, som får välja vilken fisk hon vill ha. 
Fisken kom från Almuñecar och smakade jättegott.


Kvällen blev sen och det blir den ju när man har trevligt :) 


Så här har vi åkt.Än så länge ligger värmen på  +22 till 24 gr i morgon blir det bad. :)

5 kommentarer:

 1. Underbart att få läsa om sånt vi vill göra när vi blir tidsmiljonärer...

  SvaraRadera
 2. roligt att se att ni har så varmt och gott.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ni ser ut att trivas! Är de inte Elisabeth Ohlsson med på bilden, i så fall hälsa dom från Jorma som kommer ner i Januari på en 4 månad ers tripp till Spain!

  SvaraRadera