måndag 30 november 2015

Spännande möte och Rancho Rio La Vega.

Fredag eftermiddag körde vi in på grusplanen i La Cala Mijas. Här stod redan ca 20-25 husbilar.  Inte heller här tillåts det att ta ut stolar och bord. Vi hade bara tänkt sova över natten, för att på lördagsmorgonen gå på marknaden, som är på samma stora plan.
N36 30 15 W004 41 02


Lördag morgon kom och det gjorde även alla marknadsbilar. 
Gör inte av med en massa pengar på onödigt, sa Ingemar.  Men oj vad mycket roligt jag hittade :) Det blev både nya kuddar till husbilen, nya t-skirts, 2 klockor till mig och så lite julklappar. Kände mig ganska nöjd med dagens inköp.

Tillbaka i husbilen kom en ung kille förbi, han pratade norska och berättade att han hade startat en ny "ställplats" där man kunde få ta ut campingmöblerna och markisen. Den var gratis, men om man ville ha el, så ville han att man åt i restaurangen, som låg intill. Det tyckte vi lät intressant. Vi blev 4 husbilar som följde honom till "ställplatsen" som låg nära Fuengirola  ca 8 km från den grusplan vi stått på. 


Ställplatsen visade sig ligga nära en hästgård och det var en grusplan med plats för 10 husbilar. 
Det fanns vatten, men inga duschar (har vi ju själva) toa i restaurangen,  tömning av toan...... det kunde man göra i den container där de tömde hästgödsel. :)) 
Den här platsen är på prov, ägaren har mer mark intill, men vill först se om det fungerar och hur många husbilar det kommer, innan han vill satsa på VA med allt vad det för med sig. Bas för ställplatsen är Olav som dessutom pratar 7 språk.


Vi står nu 10 husbilar här och de flesta från Sverige, men även från Belgien och Danmark. Några ska stå en månad, några ska stå till januari.


Olav eller Yasin som han också heter, har en norsk pappa och en mamma, som är Berber från Marocko . Han är endast 16 år, men en mycket företagsam ung man. Uppmärksam som han är, så visste han att det saknades en enklare ställplats i Fuengirola. Han tog kontakt med restaurangägaren/markägaren och föreslog att man kunde använda grusplanen, utanför restaurangen, till en ställplats, vilket markägaren gick med på. Då kunde han ju också få kunder till sin restaurang.
Olav basar för ställplatsen och ägaren för restaurangen.


Man kan hyra häst för 20€/timma om man är intresserad. Och affärscentrum finns på gångavstånd ca 10 min.Det passade oss bra att stå här för vi ville sitta ute i solen och umgås, då vi snart ska skiljas åt.


På kvällen gick vi in till restaurangen och åt..... och vilken god mat :)


 Jättegod fläskkarré med tillbehör och  vin samt 2 Irish coffee  17€ för 2 personer, det priset kan man inte klaga på och det var väldigt gott.


När vi betalat, kom ägaren med 2 olika sorters likörer som han bjöd på. Vi kan verkligen rekommendera den här restaurangen.
Olav var väldigt mån om oss och ville vi skulle trivas. 
Jag har lovat att inte lägga ut några koordinater än, för han vill själv ta er med hit.

Är man nyfiken på ställplatsen, så åk ner till 
grusplanen N36 30 15 W004 41 02 i La Mijas, så kommer han på eftermiddagen och tar kontakt om du är svensk. Han vill helst ha svenska bilar, men tar även med andra nationaliteter. 
Du får betala 5 € för att han visar dig till ställplatsen, men i övrigt är det gratis och upp till dig att gå och äta på restaurangen. 
Det blev ett både trevligt och spännande möte med Olav/Yasin, som är en väluppfostrad, trevlig och företagsam ung man och säkert kommer att gå långt.


Vi stannar här till måndag då vi tre husbilar åker åt var sitt håll och vi har lite att fixa med före hemresan.

10 kommentarer:

 1. Vilken tur hade, den platsen, var de nu ligger, kan kanske bli en pärla med tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tror jag med om de får till det med toatömning och vatten. Platsen ligger på lagom avstånd från Fuengirola cykelavstånd till strandpromenaden och gångavstånd till köpcentrat.

   Radera
 2. Härligt med företagsamma ungdomar. Olav kommer att gå långt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tror vi också, killen har "födgeni", han vill bli veterinär, men vi tycker han ska satsa lite högre, eftersom han kan en massa språk flytande. Nu läser han svenska på svenska skolan.

   Radera
 3. Härligt med såna driftiga ungdomar för oss Bobilister!

  Ha det gott o njut....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är roligt att träffa på en ungdom, som hellre jobbar (det gör han verkligen) än sitter vid datorer och telefoner i sina händer.

   Radera
 4. Häftig kille Olav. Sven brukar oxå säga att jag inte skall handla för mycket, men det är då man finner en massa bra saker. Lyssnar inte på honom.
  Ha det gott

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Va kul det låter saknas verkligen ställplats i Fuengirola. Vi har hus strax intill "stupan" i Benalmadena och vår husbil står på parkeringen i Malaga, där ni står nu. Kul se alla bilder från "hemma"!
  MVH Annelie o Gunnar (hbk 760).

  SvaraRadera
 7. Så bra, då hoppas vi den platsen blir kvar framåt.

  SvaraRadera