söndag 8 november 2015

Playa de la Arroz


I lördags var det marknad i Narenjos (Los Alcazares) och dit var det gångavstånd från ställplatsen. Som alltid finns det massor av stånd med kläder, leksaker, bijouterier, frukt och grönsaker.


Här hittade vi strumpor, shorts och t-skirt till Ingemar. Jag hittade 2 klänningar och en blus och naturligtvis frukt och grönsaker. Tur att Ingemar är med och hjälper till att bära :))


Söndag morgon tömning och fyllning av tankarna, betalade 21€ för tre dagar, med ett riktigt bra wifi, om man stod på de närmaste platserna vid receptionen förstås. 
Sen bar det iväg mot Cartagena. Vi valde en annan väg över bergen (Sierra de la Muela) än tidigare, nu hette vägen RM E22 . Den är på några ställen ordentligt kurvig och går högt, men i övrigt är det bra standard på vägen.


Här ser man ända till Masaron.


Vårt mål var en strand norr om Aguilas nära Calabardina den heter 
Playa de la Arroz  N37 25 50 W01 31 38  Nu blir det fricamping 
Här har vi stått tidigare och det står husbilar i buskarna så vi blir inte ensamma precis. Jag räknar till ca 15 husbilar runt omkring, de flesta fransmän, men även några från Holland och Tyskland och så vi som enda svenskar.


Vattnet och stranden ser inbjudande ut. Vi tar en promenad för att se om det går att bada.


Längre bort mellan klipporna ser vi själva Calabardina. Det är skönt i vattnet och vi gick hem för att byta om till badkläder. Ingemar föredrog att sitta i solen en stund, men jag tog ett dopp, +21 i vattnet och +25 i luften.


Att bada med plasttofflor var ingen bra idé, det kom bara in en massa grus, så de åkte av rätt snabbt. 

Många olika typer av husbilar får vi se, den här är nog ett franskt hemmabygge. Vi såg den för en vecka sedan på parkeringen i Narejos Los Alcazares.

Ytterligare några franska bilar dök upp på kvällen. För första gången på en vecka har vi kunnat sitta ute på kvällen när solen gått ned utan att myggen kommit. Riktigt skönt att slippa de små ettriga djuren.

Vädret tycks stå sig en vecka till och jag tror det blir bad i morgon igen.
Försökte visa hur vi åkt, men Sygic visade fel väg. De med kryssen har vi inte åkt idag :)


Just nu kl 21.00 +19,5 gr  :))

4 kommentarer:

 1. Härligt läge på ställplatsen. Hälsa pappa och gratta på farsdag
  /Frank

  SvaraRadera
 2. Den stranden har jag stått vid ett antal gångar. En gång så kryllade det av stora svarta skalbaggar!
  Fördelen är att det finns gott om plats.
  Vid ett tillfälle, så hade polisen synpunkter på dom som stod för nära vattnet.

  SvaraRadera
 3. Funderar på hur det går att hitta något när kläderna ligger i högar på marknaden. Verkar vara gott om höga berg i den regionen.

  SvaraRadera