söndag 22 november 2015

Från Herradura till Rincon de la Victoria


När vi vaknar på morgonen så har vi den här utsikten. Havet nästan helt stilla och ca +16 gr klockan 8.30 men efter någon timma så hade termometern stigit till +20 gr och dagen slutar på ca 24 gr.


Det varma vädret lockade naturligtvis till bad, men det var bara jag och Björn som vågade kliva i det 19 gradiga vattnet :)
(bilden lite dimmig då den är tagen med Ipad)


Det blev en riktig slappardag idag, vi passade på att sola och killarna (får man kalla pensionisterna så? Haha) passade på att ta sig en titt i båthamnen.Många båtar låg det där i hamnbassängen......


......andra var ute på vattnet ....men utan segel. Inte så konstigt då det var nästan vindstilla på morgonen.


På kvällen fick vi en fin solnedgång. Fiskarna började inta sina platser i skymningen. Undrar vad de fiskar i mörkret? Någon har sagt att de fiskar bläckfisk, men om det är sant vet jag inte.


Den här platsen är väldigt populär bland dykarna. Här finns även kurser i dykning och vi såg flera sådana i aktion igår.
Nu är det lördag morgon och dykarna har kommit. 


Under den närmaste halvtimman så fylls den lilla parkeringen av dykare med dykutrustningar och vi tre husbilar får snabbt flytta på oss för att de ska få plats. Vi hade ändå tänkt lämna vårt lilla paradis för den här gången.


På vägen tillbaka ser vi stora buskar med julblommor. Ja här växer de nästan vilt och hemma fylls nu butikerna med julblommor i krukor.


Vi fortsätter den något kurviga vägen ner mot La Herradura, för att sedan köra ut på N340. Så lätt blev det nu inte, för vägen vi brukar köra var plötsligt avstängd och vi missade den väg, som för tillfället (enkelriktad normalt) var ok att köra. Fortsatte sedan mot campingen, men där fick vi vända. Vi hittade till slut rätt väg ut från byn och fortsatte mot Nerja och vattenhålet.


Att hitta till Nerjas fina vatten är inte lätt, stället ligger nämligen under motorvägen E15.... här är koordinater om man kommer på från Motril på N340. N36 45 39 W003 50 16
Här kan du också läsa om Vattenhålet.


Med fyllda tankar och flaskor....ja vi fyllde allt vi hade med det här härliga vattnet..... for vi sedan mot Torrox Costa och Torre del Mar, alla kända platser för oss. Tidigare har vi fricampat på flera av de här platserna och även firat Jul och Nyår. Nu mera får man inte övernatta någonstans i de här byarna...husbilar är inte välkomna.......


......Men det är vi här i Rincon de la Victoria. Här har vi stannat nu, på grusplanen tillsammans med ca 15-20 andra husbilar.
N36 42 55 W004 16 15


Nu sjunker temperaturen några grader under helgen, men mot tisdag ser det ut att bli fint igen.
Snart är det första advent....lite svårt att känna julkänsla när man är här i värmen, men lite pynt ska det bli i husbilen och glöggen har vi med. Tjao

3 kommentarer:

  1. Vill bara tacka för underbara reseskildringar. Har följ er de två sista åren, har faktiskt inte missat ett enda av era inlägg. Ni skriver så levande och enkelt, det känns nästan som man är med på resan. Stort tack, jag kommer att följa bloggen även framöver.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för de fina orden och tack för att du kommenterar. Det är så roligt att få kommentarer och det sporrar till att blogga mer :) Kul att du har följt oss i så många år.

      Radera