tisdag 22 september 2015

Planering

Ulricehamns skyskrapa!! Ja nu är den snart uppe, i de planerade 16 våningar höga huset och fort har det gått. För de som kommer söder ifrån på vattnet så blir det ett fint riktmärke och vi får något nytt att titta på.


I går morse höll dimman på att lätta och "skrapans" översta gavlar var på plats. Det blir nog en fantastisk utsikt från de översta våningarna. 


Från våran balkong kan vi se hur de nybyggda husen, på båtbyggeriets tomt, börjar bli klara, endast drygt 2,5 månad kvar tills de första får flytta in och en av de nya hyresgästerna/ägarna är vår son med familj. De får en fantastisk utsikt mot stan....synd bara att de har målat husen vita, lite mer diskret färg hade varit på sin plats tycker jag.


Att planera in födelsedagsfirande är inte så lätt när man har en stor familj. Ingemar ville inte fira med stort kalas, så vi hade ju åkt bort, när den stora dagen var inne. Han skulle inte slippa undan så lätt tyckte barnen, så i smyg planerade de ett mindre tårtkalas, men först kidnappade de honom för en tripp till Kroksjöns fiskecamp. Någon fiskelycka hade de tyvärr inte.
När han sen kom hem, överraskade alla barn med familjer honom med....


  .......ett tårtkalas.


Barnbarnen ville ut på sjön i båten en första och sista gång för i år. Tur hade vi med vädret också....det kallas planering...hihi.


Jag planerar för vår vinterresa, som i år kommer att gå till Portugal och Spanien. Ny karta beställdes förra året. Under tiden vi är borta kommer sonen med familj att husera i vårt hus....känns skönt att någon tar hand om mina blommor och själva huset.


Hösten har verkligen gjort sitt intåg och på FB kan man läsa om alla som har och tänker åka söder ut....ja vi gör verkligen som fåglarna....flyr kylan här hemma till värmen i söder. Nu längtar vi efter att få packa bilen. :)

7 kommentarer:


 1. Så långt dom har kommit med höghusen. Det blev en annorlunda vy från balkongen. Nog syns det att hösten har kommit.....jag förstår att det drar i RV-tarmen nu :)

  SvaraRadera
 2. Då leder ni med 1 våning:) Granne med oss byggs nya lägenheter och ett 15 våningar högt hotell "Trädkronan". Jag tycker att dom nya husen blev fräscha i vitt. Lite modernt:)) Då säger vi hurra och också till Ingemar:) Kul med överraskning sådär:) Kram

  SvaraRadera
 3. Fin utsikt blir det därifrån dom höga husen!
  Grattis till Ingemar igen då :-)
  Lyckans er som får dra söderut igen!

  Ha det gott......Kram

  SvaraRadera
 4. Grattis Ingemar! Vi är för unga än, för att övervintra i södern. Må väl

  SvaraRadera
 5. Stort GRATTIS i efterskott! Och hoppas att ni får en fin resa till Portugal och Spanien!

  SvaraRadera
 6. Stort grattis grabben i efterskott. Ni packar bilen vi har precis packat ur vår.
  Skall till Bengt i Örkelljunga imorgon för skadan, sedan tar vi en tur över helgen.
  Sven & Sussi
  Husbilen Ventilen

  SvaraRadera