söndag 27 september 2015

Besiktade och klara

Ja både bilar och människor behöver numera en årlig besiktning :) och den har vi nu klarat av.  Min egen besiktning gick igenom utan anmärkning, så nu ska jag klara mig ett år till, samt fått recept på mina mediciner (de är inte många) för 6 månader framåt.

 Idag har Ingemar varit och fixat bilens lampa, som har lyst till och från, samt köpt bättre (och dyrare) medel att hälla i tanken, för mikroorganismerna, som tycks finnas där. En av lamporna stod för högt och är nu justerad samt ombesiktigad, nu är det bara packningen kvar.

Ringde och beställde extra försäkring för de dagar utöver de 45 som vi har på LF. Eftersom vi åker hem den 7 dec, så blev det bara för 14 dagar vi behövde extra försäkring med 609 kr. Betydligt billigare än förra året, men då blev det ingen hemresa heller :)


Även det blå kortet från försäkringskassan samt intyg om pensionsförmån i Sverige är beställt, nu är det bara att hoppas på att allt kommer innan den 7 oktober. :)


Men innan dess så har vi lite mer att fixa här hemma.


6 kommentarer:

 1. men.........inga kort??? Har kameran gått sönder?

  SvaraRadera
  Svar
  1. :D Nej har inte haft tid för att fota.....får bli i morgon :)

   Radera
 2. Härligt att det snart bär av! Mycket att fixa... Vi har faktiskt ingen reseförsäkring. Det blev så ruskigt dyrt för oss, så det kändes inte realistiskt. Vi kollade noga vad som ingår i de europeiska sjukförsäkringskortet och vad vi inte får när vi inte har extra reseförsäkring, och kom framför allt fram till att det är ambulansflyg hem som vi inte har rätt till. En himlans massa andra försäkringar har vi ändå: husbilsförsäkring, vägassistans, olycksfall, och så försäkringar för båten hemma... Puh, svettigt det där med försäkringar! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är nog lite lata som inte kollar upp försäkringen....det blir lite automatiskt att vi beställer bara. :) Skulle olyckan vara framme och någon behöver ambulanstransport hem så kan det kosta "skjortan" alltså flera hundratusen kronor och vi tar det säkra före. Visst är det en djungel när man ska jämföra priser och vad som ingår.....men snart är vi på väg :D

   Radera
 3. Trevlig Resa söderut då!
  Vi åker med :-)

  Ha det gott...Kram

  SvaraRadera