måndag 14 september 2015

Elmia och Ostprovning på Bauergården.

Lördagsmorgon och redan har flera gett sig av mot Elmia med den egna bilen, medans andra väntar på gratisbussen, som ska avgå 9.30 Även vi väntade.....på sonen som skulle komma och hämta oss. :)


Vi tog en titt in i några hallar och bilar, men det var så mycket folk överallt och trångt i bilarna, så vi kollade in de uppstoppade djuren istället. Här ville man varna för de djur som kan, under vissa tider på dygnet, orsaka kollisioner.  Man kunde även göra en reaktionstest på sig själv i en simulator. 
Vet du hur snabbt du reagerar, om det dyker upp en Älg, ett Vildsvin eller ett  Rådjur på vägen i skymningen eller en tidig morgon? 


Vi var givetvis också och röstade på årets ställplats och det skulle även idag dras en vinnare av en el-cykel. Mycket folk var samlat vid 15 tiden, då dragningen skulle vara. Jag hörde inte till vinnaren...men det gjorde inget, jag har redan en el-cykel som passar mig. Så fort vinnarens namn ropats ut och man var tvungen att vara där, för att få hämta ut vinsten, så började alla gå därifrån.


Efter lite inköp av ledlampor, garn, godis och en sopskyffel så blev vi hemkörda till ställplatsen i god tid före ostprovningen på kvällen.
Bussen med de övriga anlände vi 18.30


Om jag inte tar fel så var vi 95 pers. som hade bokat in Ostprovningen så det var fullt i restaurangens matsalar. 
Bauergårdens ägare Anders Lindalh, presenterades av Anders Waldman, som också berättade lite historia om orten Bunn och Trådrullatåget samt hur han hittade denna fantastiska ställplats mitt ute i skogen :))  


När alla hade hittat sina platser fick vi uppgiften....att rita in 5 olika fält på papperstallriken, samt skriva de olika ostsorterna i fälten.


Sedan delade servitörer och servitriser ut de olika ostsorterna.Nu skulle vi tala om hur vi upplevde varje ostsorts smak, lukt och konsistens.
Ingen lätt sak, det fanns många olika val att välja på och visst var det skillnad på sorterna.


Vi fick också strax innan veta lite, av Ostmästaren Sven-Olof Sunnangård, om hur osttillverkning går till och vad som skiljer de olika ostarna från varandra.


På kvällen åt vi också en jättegod buffé och sedan blev det dragning av vinnaren med flest poäng, priset var givetvis ost. Inte heller här hade jag någon tur, men vi kunde köpa med oss av alla ostsorter till ett reducerat pris. Den populäraste osten Svarta Änkan tog dock slut, så den missade jag :(

Söndagsmorgon och vi lämnar den trevliga ställplatsen för att åka mot Mullsjö och Ryfors.


På vägen mot Jönköping ser vi ett hav av vita bilar, det är mässans parkering för besökande husbilar/husvagnar och ändå har många redan åkt därifrån.


Vi kör mot Ryfors golfbana, utanför Mullsjö och den Engelska villan för att ta den vägen mot vårt torp. 


Väl framme gick vi ut i skogen en dryg timma och fick med oss ca 18 L lingon när vi sedan åkte hem. Nu är det rensningen som återstår.

Ett tips till er som inte varit på Bauergården och dess ställplats den 3 okt är det Irländsk afton. Varför inte boka in den helgen och njuta av god mat och trevlig underhållning.

5 kommentarer:

 1. Längesen nu vi var på Elmia,var nån gång i slutet på -90 talet!
  Gillar inte så stora folksamlingar och trängsel :-)
  Nu till helgen ska vi på Kurts mässa,mindre o lagom!

  Ha det gott o njut........Kram

  SvaraRadera
 2. Vilken kul ide med ostprovning.

  SvaraRadera
 3. Bra tips det här med ostprovning, vi kollar almanackan

  SvaraRadera
 4. Måste säga att den yttre utformningen restaurangen på Bauergården är imponerande, Den skickar en signal om hög klass. Snygg bild där med segelbåten med mässan i bakgrunden.

  SvaraRadera
 5. Vill bara tacka för er blogg som gav oss tips om Bauergården! Det var vårt första men definitivt inte sista besök där. Tyvärr missade vi lördagens ostprovning eftersom almanackan redan var fylld den dagen, men vi hann lyckligtvis njuta utav en härlig portion rotmos och fläsklägg på fredagskvällen!
  Ha det fortsatt gott!
  Britt-Marie och Lars från Falköping

  SvaraRadera