söndag 13 september 2015

Bauergården igen

Torsdag middag och vi är på väg mot Jönköping. Vårt mål är Bauergårdens ställplats, som är nominerad till årets ställplats av tidningen Husvagn och Husbil. 


Vi stannade till på IKEA vid A6 Jönköping, för lite shopping. Gissa om där var fullt med husbilar?? tror inte vi sett så många, som stått där för övernattning, tidigare.


Vi fortsatte efter shoppingen vidare till Bauergårdens ställplats.


Där mötte vi träffvärdarna Anders och Ewa Waldman, som hade fullt upp med att anvisa alla husbilarna sina platser.


Den vanliga parkeringen för husbilar var fullbokad redan på torsdagskvällen.


Eftersom solen visade sig och termometern närmade sig 20 gr passade vi på att njuta lite av sol och värme.


Måste säga att de som sköter blommorna här, måste ha "gröna fingrar" för inte har jag några i alla fall, så här fina hängpelargoner har jag inte lyckats få till. 


På fredagen träffade vi på ett bekant ansikte, det var Nisse med fru, han  brukade leverera segelbåtar för inredning, till Ingemar på den tiden när Ulricehamns Båtbyggeri fanns.  De hade varit på Hugos och köpt rökta isterband och anade att vi var här. Mycket trevligt och oväntat besök.


Vi satt en stund i solen och läste lite på em, då jag kände att något landade på min arm. En stor grön gräshoppa !! Troligtvis en vårtbitare då den hade långa spröt.
Den satt länge på mig och tycktes inte vilja flyga vidare så jag fick hjälpa den ner i gräset, där den smälte väl in i det gröna.


På kvällen började det fyllas på med husbilar på gräsplanen nedanför restaurangen. Extra eluttag hade dragits fram och bilarna strömmade in ända till långt fram på kvällen. Vi fick tyvärr avvisa många, som chansade på att få en plats, tyvärr var det bara de som bokat, som fick plats. 
Så om ni funderar på att åka till Bauergårdens ställplats 2016, när Elmia har sin mässa....tänk på att boka plats i god tid....platsen är populär :)


I morgon lördag 9.30, avgår bussen med de, som ska till Elmia mässan. Själva får vi skjuts av yngsta sonen med sambo, som också ska dit, och är så snälla att de hämtar upp oss och kör oss tillbaka. Vi hade ju inte planerat in något besök där i år. Fortsättning följer :)

8 kommentarer:

 1. Jättefint på Bauergården men stor brist på toaletter.!

  Lev väl!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du inte en toa i bilen? :) Vi upplevde inte att det var några problem, fanns 2 nere vid konferenslokalen och uppe ett par i restaurangen, samt i det röda huset. :)

   Radera
 2. Fina bilder på gräshoppan! Den ser enorm ut! Vi har enorma (de största jag nånsin sett) getingar här, men de är lugna och ganska "ointresserade" som tur är ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst var den stor ....men ganska lugn av sig haha. Getingar gillar jag inte, men jag är inte rädd för dem som vissa andra är :)

   Radera
 3. Vi gillar också Bauergården, klart bättre alternativ än ställplatsen Gränna hamn. Undras hur resultatet blev betr. årets ställplats.

  SvaraRadera
 4. Visst är det fint där vid Bauergården... de har verkligen tänkt till om vad vi husbilsåkare vill ha :)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Synd att han inte satsade på fler toaletter och duschar när han ändå plöjde ned en massa pengar!

  Kram

  SvaraRadera