fredag 9 november 2012

Vi fortsätter mot Évora


Det blev en snabb tur in till centrum, men inget TMN. Funderade en stund på om vi skulle åka ut mot kusten eller mot inlandet, i Évora visste vi var TMN har sin butik, så valet blev lätt. Höstlikt är det även här efter vägarna och temperaturen når bara upp till +14gr.


Vi har sett många storkar ute på åkrarna, men dåligt med storkbon. Nu hittade vi en samling. Bilden är lite suddig, den är tagen från bilen och i motljus, men vist är det en storkby där uppe.


Vägen till Évora är rak och fin och det är inte mycket trafik, ibland kändes det som om vi var ensamma på vägen.


En liten paus under en stor stenek/korkek.


Framme i Évora körde vi till parkering vid Akvedukten från 1500-talet, där ifrån till TMN butiken var det inte långt. 


Vi hade lite tid kvar på kortet men fyllde på så det ska räcka under den tid vi är kvar i Portugal.
Det var svarta moln runt om, men kom inget regn. Vi åkte till den plats vi tidigare stått på N38 33 59 W007 54 55 och här fick vi sällskap av en Holländare och 2 portugiser.
Staden Évora har vi besökt tidigare, så kvällen ägnades åt datorn, korsord och lite virkning.
På morgonen var det en tjock dimma som svepte in staden. Vi som har husbil har det både bekvämt och varmt, annat är det för de som ligger i sin personbil.

Vi såg att det stannade en bil i går kväll och trodde det var ett kärlekspar, som vanligt. Gissa om vi blev förvånade när det kliver ut 4 personer, som sovit i bilen under natten. Och inte var de små heller far, mor och två stora tonårsbarn. Hur har de fått plats??


De hade vissa problem med att starta bilen, så tre fick skjuta på. Kanske hade de kört värmen under natten. Efter sig lämnade de massor av papper plastpåsar och annat skräp....är det så man lär barnen att städa efter sig :(

Skräpet fick inte ligga så länge för portugiserna, i husbilen bredvid, gick igenom skräpet och tog hand om en del av det. :)

2 kommentarer:

  1. Ytterligare en plats som vi inte alls känner till. Mystiska människor i personbilen, måste man ju säga. Men man skall aldrig upphöra att förvånas. Ibland är det också skönt tt bara koppla av och inte göra något speciellt. Behöver det också då och då. Huvudsaken är att ni har det bra. Kramar 3 M

    SvaraRadera
  2. Det är mycket man får se, som vi inte skriver om, men det kan vi ta när vi träffas nästa gång. Allt passar inte att sätta på pränt. :)

    SvaraRadera