måndag 19 november 2012

AlbufeiraNu har vi parkerat på stpl Parque Palmeira N37 05 53 W08 14 36 i utkanten av Albufeira. Den här stpl är ganska ny och är lite av en arbetsplats för murare mm. Här finns tvättmaskin 4.50€ (modern) och torktumlare 3€. Dusch med varmt vatten och snart WiFi. Här står nu 13 svenska bilar, många är med i Husbilskompisar.Gårdagen var en dag i solen, alltså riktig slöardag, tvättmaskinen gjorde en del arbete förstås. :)
Idag var de dags för lite stadsvandring. Vi hade hört att de var en ganska kuperad stad med många trappor och backar. Vi möter en staty när vi närmar oss havet.


En vacker utsikt är det.....


och en stor badstrand.


För att komma ner till stranden fick man ta rulltrappan.....mycket bra, särskilt när man ska upp igen.


Sandbyggare” finns även här, den här killen har just börjat med sitt konstverk, så vad det ska bli får vi gissa oss till.


En del var redan färdigskulperade.....men inte av sand, så klart.
Precis som i alla kuststäder finns det många souvernirbutiker......


i en av dessa hitade jag min lykta.


Har man inga gäster så kan man ju göra så här.


Nu var det dags för lite mat och vi hittade ett matställe, 5€ för kyckling med pommes. Det hela slutade på 18€ då ingick även 2 glas vin.

 

Här fick vi inte vara ensamma, hon hade så snälla ögon och verkade så undergiven.Det kom en man förbi med 2 liknande hundar. Jag har aldrig sett en hund så totalt undergiven, hon kröp och ålade fram och lade sig på rygg. Mannen kelade med henne och berättade att de andra hundarna var hennes föräldrar.
Även för dem var hon undergiven. De andra hundarna följde med mannen, men hon stannade kvar runt restaurangen. Jag tyckte verkligen synd om hunden.

Nu var det dags att bege sig hem igen....upp för alla trappor och backar tur det var rulltrappa första biten..


Ibland måste jag stanna och pusta, det känns både i ryggen och benen att gå uppför.

I morgon är det marknad och den ska vi ta en titt på, sedan fortsätter vi mot Spanien eller en annan stpl innan dess.
Vädret de sista dagarna kan vi inte klaga på +20 och blå himmel.

13 kommentarer:

 1. Å så härligt ni har det. Så smart med rulltrappa :) Ha det fortsatt fint!

  SvaraRadera
 2. utrolig mange fine bilde takker for gps.posisjon av stellplassen blir nok å besøke den til våren når jeg kjører nordover igjen hva koster det å stå der?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kostar 6€ för en natt och står du mer än 3 så blir det billigare.

   Radera
 3. åhh, lilla vovven. Hon ville så gärna att någon skulle ta hand om henne och ge henne lite kärlek. Det låter som Bella när hon har gjort något hon inte får, typ hoppa upp i min säng när jag inte är hemma, så gör hon precis sådär. Ålar sig fram och lägger sig ner framför fötterna...f'låt f'låt ropar hennes kroppsspråk och då kan man ju inte vara arg på henne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja hon hade svansen mellan benen nästan hela tiden, och försökte göra sig så liten hon kunde.

   Radera
 4. Så härligt ni har det och massor med fina bilder! Tack för det! Lagom varmt också :) Ser ut som om det är väldigt bra med rulltrappor där - smart idé! Hunden ser snäll ut. Med tanke på att hon har halsband och inte ser mager ut så har hon nog en ägare i alla fall.
  Ha det fortsatt bra!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror också det fanns en ägare någonstans, kanske fick hon dåligt med mat hemma så hon tiggde runt borden på restaurangen.

   Radera
 5. Va smart med rulltrappor och vilken fin lykta. Jag har letat efter något liknande men inte hittat någon ännu trots besök i två kinaaffärer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lyktan hittade jag på en vanlig affär, jag har också letat på kinaaffärer men inte hittat någon.

   Radera
 6. Skönt att få ol och lite lugn och ro efter allt dåligt väder ni haft sista tiden med den otäcka tornadon i närheten och allt. Vad skönt med hjälp uppför och nedför i en rulltrappa. Bra för knän som lätt blir trötta. Jättefina bilder. Skönt tt få lite tvättat. Ibland undrar man var man skall lägga alla påsar man stoppar här och där med smutstvätt. Du kanske har en smartare lösning än vi, du som är resvan. Det sämsta är ju lakan och handdukar, de tar så mycket plats. Har inte tvättat något på den här resan, trots att det funnits tillfällen. Tar det hemma senare i lugn takt. Skönt att ni har det så bra. Sköt om er, vi vänder nu och börjar fara hemåt. Läkarbesök inplanerat igen, men mår bra. Kramar 3 M

  SvaraRadera
 7. Ni ser ut att ha det bra!

  Jag följer er och lär!

  Lev väl

  SvaraRadera
 8. Oj vilka härliga och somriga bilder. Ta vara på solen, paketera den väl och ta med de ljusa varma strålarna hem. Ha det gott!

  SvaraRadera
 9. Oj vilka härliga och somriga bilder. Paketera solstrålarna väl och ta med dem hem som varma ljusa minnen. Ha det gott!

  SvaraRadera